Electric Babyland

Familiar | Musical

informació obraIntèrprets:
Christophe Sainsot Tintou, Jesús Nieto
Escenografia:
Germán de Laforé i Nevermai
Autoria:
Jesús Nieto
Sinopsi:

Benvinguts al laboratori en què Mr. Sound s'escarrassa cada dia per garantir que la ciutat soni com cal. Voleu fer-li un cop de mà? Segur que us ho agrairà perquè amb tants instruments i tantes màquines, sempre va bé tenir un ajudant, per jove que sigui. Sereu espectadors i alhora protagonistes d'un conte interactiu en el qual experimentareu amb instruments electrònics i acústics fets a mida i amb unes tarimes vibratòries que proporcionaran als vostres nadons una experiència acústica i sensorial diferent. Un món de sons i sensacions convertit en un conte on els protagonistes són els nens i les nenes.

Conte-taller musical.

Per a espectadors i espectadores de 0 a 5 anys.

Crítica: Electric Babyland

17/07/2015

UN LABORATORI SONOR PELS MES PETITS.

per Ferran Baile

Un molt bon espectacle interactiu pensat pels més petits fins a 5 anys. Mister Sound (Christophe Sainsot Tintou), des del seu laboratori sota terra és l´encarregat de que la ciutat soni bé. Es per això que va comprovant els diversos sons al llarg del dia. “Welcome every body. El dia comença. Bon dia. Bon Jour. Bon giorno”.  A l´escenari un vistós i colorista laboratori, com si de l´il.lustració d´un llibre de contes es tractés. Discs, guitarres, contrabaix, taula de sons i de DJ (suggestiva escenografia de Germán de Laforé amb les il.lustracions d´Elisabeth Justicia).

Mister Sound és un curiós personatge, mig despistat, sempre a la recerca del so més harmoniós i que parla en diferents idiomes. Sort que la Dotti la seva ajudant ens ho va traduint (Silvia Dotti). Clar que les paraules són senzilles i la majoria ja ens les sabem o les aprenem molt ràpid. Més encara si som infants. Sentim el vent, la pluja, els ocellets, els tràfec de cotxes i autobusos, el remor de la gent caminant pel carrer i entre mig de la historia tenen ocasió els nens i nenes d´experimentar ells mateixos amb les petites baquetes que els hi donen a l´entrar diversos sons de percussió.

Un espectacle àgil i ben pensat, portat amb bon ritme, de trenta minuts de durada. Combina sons, músiques-cançons en viu i directe, taller interactiu, experiències sensitives i auditives i una historia senzilla i fàcil de seguir. Un espectacle ideal pels més petits entre 0 i 4 anys, inclús els de 5 anys.

En aquest espectacle compte amb la participació de l´actriu i cantant Silvia Dotti de Capicúa Teatre, bona actriu i contacontes experta en la comunicació i organització dels espectadors més petits i amb una veu màgica a l´hora de cantar.  

I ara és l´hora d´anar a dormir. Is time to go sleep. Good night. Buona notte. Bonne nuit. Bona nit. Buenas noches”.

Els Bruc Brothers Company varen néixer el 2012 de la mà del músic i pedagog francés, afincat a Barcelona, Christophe Sainsot Tintou.  Des de llavors ha creat sis espectacles  (Osset meu&The Sound box,  Els llobatons, Els petits llobatons, La estranya historia d´en Camal, The cat-therat and a motorcicle i Electric Babyland), on juga amb la música, els sons i les cançons (sempre en viu i directe) i els diversos idiomas i pensats pels més petits (0 a 3-5 anys), pels mitjans (5 a 8 anys) i inclús pels més grandes (fins 12 anys).  www.brucbrothers.cat

En la segòna funció del diumenge, amb una sala de gom a gom, hi era entre els espectadors la nova alcaldesa de Barcelona, Ada Colau i el seu marit i el fill, que ben segur va gaudir d´un espectacle molt adient a la seva edat.

text : ferranbaile@gmail.com


Trivial