En Patufet (i els seus pares)

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Itinerari Fira Mediterrània 2019

Adaptació a sala de la història del Patufet que Teatre Nu va presentar la darrera Fira Mediterrània a la Plaça Sant Domènec. Llavors, al damunt de l’escenari mòbil de fusta Teatre Arrossegat de Catalunya –la nova faceta d’aquesta companyia polivalent en constant investigació–, al més pur estil de les tropes ambulants d’altres temps. En aquesta versió per a nens i nenes a partir de 4 anys, en Patufet continua tan diminut (i eixerit!) com sempre i agafen protagonisme els seus pares –a la rondalla, tradicionalment relegats a un segon pla. Es retrata l’actitud d’una parella davant la nova responsabilitat de ser pares i com, sense adonar-se’n i amb les millors de les intencions, sobreprotegeixen en excés el seu fill. Tot plegat amb la gràcia del vers picat, amb un relat actualitzat amb referències contemporànies i amb la música original de Pep López, un veterà dels espectacles adreçats a tots els públics amb més de 40 anys de trajectòria.


Companyia:
Teatre Nu
Sinopsi:

Aquesta adaptació de la popular rondalla catalana, una de les preferides per als menuts de casa, fa una picada d’ullet al món actual. Teatre Nu presenta uns pares novells i protectors amb el seu fill, en un text que connecta amb humor la història tradicional amb les obsessions d'avui. L'espectacle compta amb la música original d'en Pep López.


Crítica: En Patufet (i els seus pares)

12/01/2022

El pròleg de'n Patufet

per Jordi Bordes

El conte clàssic de'n Patufet és tant breu i resolutiu com l'allargada del protagonista. Teatre Nu, molt amics de fer per-versions clàssiques (Teatre arrossegat de Catalunya), rotant els rols dels pares per ensenyar un equilibri en les cures familiars, s'han imaginat un pròleg que expliqui el patiment d'uns progenitors que, davant l'estranyesa de la mida dels seus fills, ells prefereixen estimar-se'l molt.

El conte es va desplegant, com el mateix escenari, convertint els elements (d'un mini cabaret es passa a una façana d'on emergiran les galtes d'un bou amb mal de ventre) en diferents espais. l'aire escatològic final ve precedida per un interpretació divertida en vers, sovint cantada (amb música enllaunada) i que viatja per diferents estils musicals, des de la salsa al tango. La festa i l'amor a la família és el pal de paller d'una parella que els veïns els blasmen, sigui per A o sigui per Z.

Teatre Nu és una companyia que dóna suport a altres produccions familiars (Kàtia) o per a adults (La dona del tercer segona; La lleugeresa i altres cançons). Els hi agrada trencar les habituals relacions de Poder entre l'home i la dona, per exemple. I ho fan amb total naturalitat (en aquesta versió és la dona que va a l'hort amb bossa de mà i un telèfon i l'home el que prepara la paella). Tenen un recorregut ampli d'espectacles, que s'adrecen a diferents edats, com els ménuts de tots (Maure, el dinosaure) o la preciosa adaptació del conte infantil de Calders, Raspall.