Gold Dust Rush

informació obraProducció:
Morlanda Creacions SL, Grec 2016 Festival de Barcelona
Coreografia:
Eulàlia Bergadà Serra
Direcció:
Eulàlia Bergadà Serra, Lipi Hernández (assessorament)
Dramatúrgia:
Roberto Fratini (assessorament)
Intèrprets:
Eulàlia Bergadà, Joaquin Collado, Marina Fullana, Raquel Klein, Aloma Ruiz
Escenografia:
Joana Martí
Vestuari:
Joana Martí
Composició musical:
Aloma Ruiz
Il·luminació:
Ganecha Gil
Vídeo:
Edu Pérez
Companyia:
Cia. Mar Gómez
Estrena:
Grec 2016
Sinopsi:

’Febre de la pols d’or’, així podem traduir el títol d'aquesta coreografia que, precisament, al·ludeix al deliri festiu, la febre mística i el desordre fisiològic, un dels conceptes fonamentals del muntatge. 

La coreògrafa i ballarina Eulàlia Bergadà ens proposa un viatge visual i sonor entorn del concepte de deliri, entès com un estat catàrtic (alliberador i destructiu a la vegada) impulsat per la fascinació il·lusòria que permet a un fetitxe de qualsevol tipus, ja sigui sagrat o profà, arrossegar-nos i embruixar-nos amb la seva promesa de felicitat, d'èxtasi il·limitat. Aquest desordre propiciat pel deliri aconsegueix travessar el cos fent aparèixer païsatges diversos, “jardins de les delícies” i “paradissos terrenals” que potser són inferns o soterranis de tortura. D’ells aflora un moviment frenètic que transforma l'or dels somnis en pols de cossos.

Imatges al·legòriques al voltant de les idees de desig, llum, carn o somni creen llocs d'innocència, perversió, eufòria i passió, canviant les experiències místiques o religioses en frenesís de luxúria i vanitat.

Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2015

Premi de la Crítica 2016 categoria de vestuari

Eulàlia Bergadà, finalista com a ballarina d'aquest espectacle als Premis de la Crítica 2016

Crítica: Gold Dust Rush

28/07/2016

Pols d'idees

per Jordi Sora i Domenjó

Segona peça de llarg format de la coreògrafa i ballarina Eulàlia Bergadà. Cal seguir de ben a prop la seva feina: premi de l'Institut del Teatre, ha presentat al Grec Festival el treball complert. Molts encerts i alguna pregunta.

Podeu llegir la crítica en el següent enllaç: