Hotel Paradiso

informació obraIntèrprets:
Sebastian Kautz, Anna Kistel, Frederik Rohn, Nicolas Witte
Producció:
Familie Flöz, Theaterhaus Stuttgart, Theater Duisburg
Autoria:
Vladimir Djurdjevic
Direcció:
Dusan Tomic
Sinopsi:

L’espectacle més malvat i misteriós de la companyia alemanya Familie Flöz, especialista en l’expressió des dels llenguatges no verbals. Un petit hotel alpí, amb fonts termals, dirigit pels membres d’una mateixa família, es converteix en l’escenari d’un seguit de crims. Un thriller gestual carregat d’humor negre.

"El públic crida entusiasmat i s’aixeca de la butaca com si volgués donar les gràcies pel regal rebut. El teatre pot ser magnífic." (Berliner Zeitung)

"Sense paraules i tanmateix amb tanta força expresiva, emotiu i ple d’alegria. Una comèdia mestra." (The Guardian)

Crítica: Hotel Paradiso

06/02/2016

apoteosi de la màscara

per Francesc Massip

La companyia alemanya Familie Flöz impacta per la delicada perfecció del seu teatre gestual, esmolat en l'ocultació facial amb màscares, cosa que obliga a redoblar l'expressivitat del cos, del gest, del moviment. "Hotel Paradiso" ens recorda vivament “André y Dorine” del grup basc Kulunka Teatro, espectacle igualment basat en el gest i les màscares, on tres intèrprets donen vida a més de quinze personatges. Aquí són quatre intèrprets trenant un "thriller" una mica esparracat, on es van succeint personatges a gran velocitat i que tenen el millor moment de la representació quan, al final, de propina, interpreten una cançó amb tota mena d'instruments i gags musicals.  Divertit, hilarant, potser un pèl llarg, però molt elaborat.