Inventions

informació obraCompanyia:
Mal Pelo
Sinopsi:

La companyia Mal Pelo converteix el Museu Marítim de Barcelona en l’escenari d’una creació/concert única i específica. Forma part d’un seguit de propostes escèniques que volen posar en relació la dansa, la música i els espais arquitectònics on es produeixen. La història, els materials amb què està construït, la llum i la sonoritat de l’espai que els artistes prenen com a escenari inspiren, en cada cas, unes propostes que són, sempre, úniques i singulars. Es tracta de fer palesa la poètica dels espais i de mostrar com influeixen en les nostres percepcions.

En la proposta que veurem al Museu Marítim, la música barroca de Johann Sebastian Bach serà interpretada per un quartet de cordes i un quartet de veus —sota la direcció de Joel Bardolet— que combinaran fragments de cantates barroques amb parts de Lart de la fuga, la Partita núm. 2 i altres composicions del músic alemany. El món sonor creat per la compositora Fanny Thollot dialogarà amb la música i acompanyarà les evolucions dels ballarins i ballarines Pep Ramis, María Muñoz, Federica Porello i Zoltán Vakulya.

Inventions és la tercera part de la tetralogia Bach Project, de la qual ja s’han presentat el solo Bach i el septet On Goldberg Variations / Variations.

Sempre lliurats a l’experimentació, els integrants de Mal Pelo es defineixen com un nucli creatiu que hibrida el moviment amb arts diverses. Al voltant de Pep Ramis i María Muñoz, creadors de la companyia, giren un seguit de col·laboradors de diverses disciplines amb els quals produeixen uns espectacles que combinen el moviment, amb la teatralitat, la música i, de vegades, el text i el vídeo. La concepció de l’espai escènic, el treball coreogràfic i musical, la composició i el tractament del so i de la il·luminació són alguns dels elements que caracteritzen les creacions de la companyia.

Durant el procés de creació, Inventions sha vist afectat per les conseqüències del confinament i per ladopció de les mesures de protecció necessàries. El resultat és un treball que ha estat creat en un temps més limitat del que estava previst inicialment, però fet amb molta passió i inspirat pel desig de compartir-lo amb el públic del Grec Festival de Barcelona.

Crítica: Inventions

11/07/2020

Mal Pelo contra el temps i l'espai

per Manuel Pérez i Muñoz

Més que fructífera. Així és la inspiració que Mal Pelo extreu de la música de Johann Sebastian Bach. Al solo 'Bach' (2014) de María Muñoz es va afegir l'any passat 'On Goldberg Variations', un dels treballs més de delicats i rodons de la temporada. La tetralogia es tancarà amb 'Highlands' al maig de 2021. Mentrestant, presenten al Festival Grec 'Inventions', una peça concebuda com un diàleg amb l'arquitectura de volums medievals de al Museu Marítim de Barcelona, un repte complex tenint en compte les circumstàncies (...)

LLEGEIX LA CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ