La velocidad del zoom del horizonte

informació obraEstrena:
Estrena a FiraTàrrega 2014
Companyia:
Compañía Teatro de Arena (Mèxic)
Autoria:
David Gaitán
Direcció:
Martín Acosta
Intèrprets:
Úrsula Pruneda,Tomás Rojas, Raúl Villegas, David Gaitán, Tamara Vallarta, Antonio Alcántara, Jorge Escandón, Christian Cortés
Vestuari:
Mario Marín del Río
Il·luminació:
Miguel Moreno
Escenografia:
Miguel Moreno
So:
Xicoténcatl Reyes
Vídeo:
Daniel Primo
Ajudantia de direcció:
Fernando Reyes
Producció:
CONACULTA / FONCA, Teatro de Arena, Teatro Legeste, 8 Metros Cúbicos, Guerra de Moscas i Cinemática
Sinopsi:

Quatre personatges juguen a embarcar-se en una nau espacial per explorar la seva creativitat i desvetllar els misteris de l’univers. Un espectacle de ciència-ficció bastit des de la simplicitat escènica, farcit de diàlegs que condueixen a conclusions paradoxals sobre el coneixement i sobre la mateixa condició humana. Un viatge cap a la comprensió que us portarà des de la física quàntica fins als replecs més inhòspits de l’ànima, des de l’experimentació fins a la incertesa més absoluta.

Crítica: La velocidad del zoom del horizonte

13/09/2014

Meravellarà els amants de la ciència ficció

per Manuel Pérez i Muñoz

La primera narració del llibre Diari de les estrelles de Stanisław Lem ens parla d'un pilot espacial que després de travessar una pertorbació còsmica comença a generar clons entre els quals s'entaula una relació meitat poètica meitat surrealista. Sense amagar la seva admiració pel relats del mestre polonès de la ciència ficció—al qual fins i tot s'hi cita a través de la seva obra més coneguda, Solaris—, la companyia Teatro de Arena ens brinda una història amb traces d'aquell relat i de moltes altres característiques arquetípiques del gènere literari, tan poc conreat en teatre. La velocidad del zoom del horizonte és una magnífica excepció, una obra molt ben dirigida, executada i interpretada, una petita joia també en el pla textual (seria una gran novel·la). Un bon vestuari i quatre bancs de fusta són suficients per arrossegar-nos per l'espai i pel futur. Una aposta de risc que meravellarà els amants de la ciència ficció. Un dels encerts de la FiraTàrrega d'enguany.