Les aventures del lleó vergonyós

informació obraSinopsi:

La companyia que ha transformat l’espectacle infantil en català arriba amb titelles, música en directe i una funció en format íntim i reduït. Què més es pot demanar? Doncs que ens acompanyin un lleó, un tigre, un cavall, un gall i molts altres animals! A través d’un viatge trepidant, el petit lleó vergonyós coneixerà un munt d’amics i experimentarà per primera vegada les emocions bàsiques: la por, l’alegria, la tristesa, la ràbia… Uns sentiments que aprendrà a reconèixer, acceptar i compartir. Us animeu a viure aquestes emocions amb ell? Un espectacle que els més petits de la casa recordaran per sempre. 

Crítica: Les aventures del lleó vergonyós

30/10/2020

Un conte musical de titelles, molt adient per als més petits

per Josep Maria Viaplana

Vist el dijous, 29 d’octubre de 2020 al Teatre de Salt, dins del Temporada Alta – Estrena

Les aventures d'aquest simpàtic lleó, jovenet i dominat per la vergonya, que en un fantàstic viatge, coneixerà d'altres animals, cadascú amb una emoció que també l'embarga o de la que gaudeix. Molt indicat per als més petits, per la dolçor i impecable treball dels seus dos actors-manipuladors de titelles i cantants, per les fàcils i encomanadisses cançons (destaquen la música feta en directe, els jocs de veus i la inclusió del músic en algunes de les accions i veus en off) i la senzilla però reeixida posada en escena, so i il·luminació.

Com que a dia d'avui ningú no pot acabar d'aconseguir que als espectacles familiars deixin d'anar els més petits de la casa (que segueixen l'espectacle des de la falta de pares i mares, perquè són menuts i no veurien res), el més assenyat és fer espectacles que facin que aquest públic tingui uns arguments que puguin seguir i gaudir, tot amanits amb música.

I ho aconsegueixen.

Només observar que en la tornada a casa, hi ha un parell de trobades amb animals que 'desenganxaven' al públic, per petits desajustos de ritme i dramatúrgia, que segur que restaran resolts per a les properes funcions, ja que es tractava de l'estrena.

Però en resum, un espectacle idoni per a funcions familiars i també per a dur a centres d'Educació Infantil, tant els que fan les primeres etapes, com pels que tenim a les mateixes escoles on hi ha Primària, anomenats tradicionalment Parvulari.