Les aventures del lleó vergonyós

informació obraSinopsi:

La companyia que ha transformat l’espectacle infantil en català arriba amb titelles, música en directe i una funció en format íntim i reduït. Què més es pot demanar? Doncs que ens acompanyin un lleó, un tigre, un cavall, un gall i molts altres animals! A través d’un viatge trepidant, el petit lleó vergonyós coneixerà un munt d’amics i experimentarà per primera vegada les emocions bàsiques: la por, l’alegria, la tristesa, la ràbia… Uns sentiments que aprendrà a reconèixer, acceptar i compartir. Us animeu a viure aquestes emocions amb ell? Un espectacle que els més petits de la casa recordaran per sempre. 

Crítica: Les aventures del lleó vergonyós

01/02/2022

A la recerca de l´autoestima

per Ferran Baile

 

El viatge iniciàtic d´un jove lleó vergonyós i tímid a la recerca de l´autoestima. Les seves successives trobades amb una girafa, un tigre, un cavall, un hipopòtam, un gall i una formiga voladora que es qui el porta en la seva avioneta voltant el món i tornant al born, conformen aquest viatge formatiu. Un espectacle musical, actuat, cantat i interpretat per dos actors-titellaires (Mercé Munné i Ovidi Llorente) i una músic polifacètic, que es en sí tot un espectacle, tocant molt diversos instruments (mans i peus) i fent tot un seguit d´efectes especials (Sergi Carbonell, un dels integrants del grup Txarango).

El lleó vergonyós és el protagonista d´una de les cançons d´El Pot Petit, que primer es va transformar en llibre i ara en espectacle. La dramatúrgia i la direcció està a cura de Ruth García (una de las dos integrants del destacat grup de teatre-titelles, Engruna Teatre) i d´Helena Bagué (un dels dos pilars del Pot Petit), la música es d´en Dani López y la ben pensada, senzilla i efectiva, i els encantadors titelles son de Martí Doy (excel·lent mestre titellaire).

Un espectacle molt cuidat en tots els aspectes, tan escènics com lingüístics, que es pensat pels més petits a partir de 2 anys i fins a 5-6, però que es fa molt amable de seguir pels pares i mares i els mes grandets.

 

Creant un estil propi i polfacètic   

El Pot Petit va néixer fa dotze anys, de la ma de l´actriu-cantant Helena Bagué i el músic-actor Siddharta Vargas. Des dels inicis han treballat els seus espectacles d´animació musical incorporant part teatral i d´objectes I titelles. Contemplen la seva fructífera trajectòria quatre espectacles, cinc gravacions discogràfiques i quatre llibres il·lustrats. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis, entre altres els Premis Arc a les millors gires adaptades al públic familiar (2019-2021)  i el Premi Enderrock al millor disc (2000- Deu anys d´El Pot Petit).

El seu espectacle El Pot Petit en concert, que es va poder veure el 2019 al Teatre Romea i que ara ha tornat tencantt la passada temporada del TNC i que es podrà veure el març al Teatre Poliorama, es sens dubte el millor espectacle concert musical del moment. Vuit músics-actors-ballarins-titellaires en escena.  

www.elpotpetit.com