L'holandès errant

informació obraDirecció:
Pilipp Stölzl, Mara Kurotschka (codirectora)
Ajudant de direcció:
Ulrike Jühe, Eleonora Herder
Escenografia:
Pilipp Stölzl, Conrad Moritz Reinhardt
Vestuari:
Ursula Kudrna
Il·luminació:
Olaf Freese
Producció:
Staatsoper Unter den Linden, Theater Basel
Intèrprets:
Attila Jun, Emma Vetter / Anja Kampe, Shawn Mathey, Itxaro Mentxaka, Mikeldi Atxalandabaso, Albert Dohmen / Egils Silins
Autoria:
Gaetano Donizetti
Direcció Musical:
Giuseppe Finzi
Sinopsi:

Noruega. L’holandès, un jove destinat a solcar el mar fins que trobi una dona fidel, es troba amb el capità Daland, que navega de retorn a casa. El capità accepta lliurar-li la seva filla Senta com a esposa, però la irrupció d’un antic pretendent fa desesperar l’holandès, que torna al mar. Senta, que l’estima verament, se sacrifica per salvar-lo.

Albert Dohmen i Egils Silins en el rol de l’holandès i Emma Vetter i Anja Kampe com a Senta encapçalen un repartiment de primer nivell.

Intel·ligent producció del director d’escena i de cinema Philipp Stölzl, que reinterpreta la història i la trasllada a la biblioteca de la mansió de Daland, on la realitat i la ficció s’entrellacen a mesura que Senta imagina l’acció llegint el conte de l'holandès errant.

Crítica: L'holandès errant

06/05/2017

Un repartiment irregular per a una producció vistosa de 'Der fliegende Holländer' de Wagner

per Xavier Cester

El drama del navegant condemnat a vagar pels mars fins que no trobi l'amor fidel d'una dona torna al Liceu amb un espectacular muntatge de Philipp Stölzl que centra el focus en les neurosis de Senta, la jove que fuig de l'opressió quotidiana a un món de fantasia. Tot i certs elements mal resolts, la producció funciona millor que no pas un cast massa desequilibrat on només destaca l'Holandès d'Albert Dohmen.