Lucia di Lammermoor

informació obraDirecció:
Damiano Michieletto
Escenografia:
Paolo Fantin
Vestuari:
Carla Teti
Il·luminació:
Martin Gebhardt
Producció:
Opernhaus Zürich
Interpretació musical:
Orquestra Simfònica Gran Teatre del Liceu, Cor Gran Teatre del Liceu
Intèrprets:
Elena Mosuc / María José Moreno, Juan Diego Flórez / Ismael Jordi, Marco Caria / Giorgio Caoduro, Simón Orfila / Marko Mimica, Albert Casals, Jorge Rodríguez Norton, Sandra Ferrández, Isak Férriz, Marina Fita
Sinopsi:

Clans enfrontats. Passió i bogeria

Escòcia. Entre dos clans enemics, neix l’amor. Lucia i Edgardo es juren en secret un vot de matrimoni. El germà de Lucia, per allunyar-la del rival, li fa creure que Edgardo l’ha oblidat i la fa casar amb un altre. Ella embogeix, mata el seu marit i finalment també mor. Edgardo al conèixer la notícia es suïcida per retrobar-se amb la seva estimada.

Debut mundial de Juan Diego Flórez en el rol de Edgardo, a la segona òpera més representada de Donizetti.

L’escenografia basada en una torre inclinada de vidre, és un paisatge de destrucció i desolació, recordant que el país està en guerra, esquinçat per les ambicions dels clans rivals.

Òpera en tres actes. Llibret de Salvatore Cammarano, basat en la novel·la The Bride of Lammermoor de Walter Scott Estrena el 26/09/1835 al Teatro San Carlo de Nàpols. Estrena a Barcelona el 22/09/1838, al Teatre de la Santa Creu. Estrena al Liceu el 15/09/1859. Darrera representació 04/12/2006. Total representacions al Liceu: 277

Crítica: Lucia di Lammermoor

14/12/2015

Juan Diego Flórez debuta com a Edgardo a 'Lucia di Lammermoor'

per Xavier Cester

El Liceu ha estat l'escenari del primer Edgardo del tenor peruà Juan Diego Flórez. La seva interpretació no ha acabat de ser convincent, amb una veu que no sempre tenia l'amplitud necessària, tot i un cant sempre elegant. Elena Mosuc va ser una Lucia tan impecable com freda, en una producció grisa i anèmica a nivell dramàtic.