Mata el teu alumne

informació obra



Intèrprets:
Pepo Blasco
Ajudantia de direcció:
Carla Torres
Escenografia:
Anna Tantull
Vestuari:
Iztok Hrga
Producció:
Sala Flyhard, Grec 2015 Festival de Barcelona
Estrena:
Grec 2015
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  

Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes. Si és incompatible, hi accedireu per aquí

En Roger, un professor, agafa una raqueta de tennis i li rebenta el cap a un dels seus alumnes. Un acte tan violent esquitxarà a tothom: a la seva dona, que necessita trobar el culpable que el seu home fes una bogeria com aquesta; al seu fill, que no podrà tornar a ser el mateix; i, fins i tot, a l’Enric Massagué, el novel·lista que, com si res, fa uns mesos, va escriure la novel·la que li va donar la idea a en Roger. Ell es pensa que escriure és un acte innocent, però el món s’està tornant violent per culpa seva. O això li volen fer creure.

Crítica: Mata el teu alumne

08/06/2015

Un professor mata un alumne seguint l'exemple d'una novel·la

per María José Ragué

El darrer espectacle de la temporada a la Flyhard, que ha tingut importants èxits aquest curs, fa el paral·lel entre la dona i el fill d'un escriptor que a la seva novel·la explica com un professor ha matat un alumne amb una raqueta de tennis i un pare que ha matat també un alumne amb una raqueta. La dona del professor va a veure l'escriptor per recriminar-li el mal exemple. Es la comparació entre literatura i realitat, el paral·lelisme entre un professor i un escriptor que li ha inspirat el crim. La protagonista és sobretot el dona del professor que visita a l’escriptor per recriminar-li la seva culpa. 

Entre les dues dones, el dos fills i la duplicitat professor-escriptor es desenvolupen escenes dinàmiques amb tensió dramàtica i un bon ritme teatral. La pregunta és: qui és culpable el qui crea la situació o el que la fa viure? L'espectacle té un dinamisme que enganxa l'espectador i que mostra també les relacions familiars, creatives i humanes. L'autor, Carles Mallol, un dels participants del T-6, va guanyar amb aquest text el Premi Born de Ciutadella de Menorca, un guardó de prestigi que cada vegada té més repercussió. Sens dubte, és un bon final de temporada a la Flyhard


L'enllaç a Youtube no està disponible.

Trivial