Mrs Brownie

Teatre | Familiar

informació obraAutoria:
Abel Boquera, Vít Schuster
Direcció:
Víctor Borràs
Intèrprets:
Laura Guiteras
Composició musical:
Abel Boquera, Laura Guiteras
Companyia:
Teatro Koňmo
Sinopsi:

Mrs. Brownie, una diva de la música negra americana, viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l'èxit més esclatant. Veurem amb tendresa i humor la humanitat d'algú que, després de ser considerat un mite, ha d'afrontar el seu final com qualsevol altra persona.

Crítica: Mrs Brownie

15/05/2015

Diversió musical ben negra

per Núria Cañamares

Ara ja és gran i recorda les cançons que la van convertir en una celebritat. Acaba adormint-se al final de les peces i no té pèls a la llengua per dir què pensa. Esbojarrada i amb veuassa de diva, Mrs. Brownie encomana al públic el gaudi per la música negra americana.

Però Mrs. Brownie –encara que sigui un titella de mida humana, mig espuma mig persona, molt ben caracteritzat per Martí Doy– és això, un titella. Qui hi ha al darrera, qui realment ens fa riure, controla els moviments i n’és la veu, cantant de meravella, és l’actriu i ara també titellaire Laura Guiteras (molts la coneixereu pel seu paper de Cristina o ‘K’ al serial El cor de la ciutat, com ella mateixa comenta amb simpatia en un dels còmics diàlegs multilingüístics que estableix amb Mrs. Brownie). Natural i enèrgica, ha estat una sorpresa retrobar-la en aquest espectacle musical produït per Teatre Nu en què, ja sigui com a manipuladora més o menys relegada a un segon pla, cobra tot el pes de l’escena i fa rutllar la funció. Ella en porta el tempo, hi posa l’aire i recull amb rapidesa les oportunitats d’improvisació que li brinda el directe. Es nota que ha compartit moltes hores amb la protagonista (de fet, dos anys!), existeix entre elles una bonica complicitat difícil d’explicar.