Ningú no va als aniversaris a l'estiu

informació obraIntèrprets:
Lluki Portas, María Alarcón, Matías Antón
Ajudantia de direcció:
Producció:
Maria Capell Pera
Sinopsi:

Aquest espectacle és una festa autèntica i el públic són els convidats. Una dramatúrgia participativa, aparentment esbojarrada, que avança sobre un collage d’històries i reflexions sobre el que som i el que volem arribar a ser i sobre el recorregut d'uns personatges que entren en contradicció amb l'obsessió per la permanència. Una radiografia de la societat actual en què conviuen els qui fan les coses per poder explicar-les i els qui les fan perquè no podrien no fer-les. Un projecte sobre desitjos i frustracions engendrat per Lluki Portas durant els seu pas pel Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega.

Crítica: Ningú no va als aniversaris a l'estiu

11/09/2017

Una festa amb doble fons

per Núria Cañamares

Espectacle amb doble fons. D’una banda, ben divertit –com hauria de ser-ho tota festa d’aniversari– i el públic hi participa activament preparant la cita, menjant, jugant i ballant. Pur bon rotllo de somriure incrustat a les galtes. Però de sobte i intermitentment la rialla es glaça i és això precisament el que el fa especial: l’equilibri entre un discurs i l’altre. El contrast d’estar fent broma entre amics, ganxitos i música enganxifosa d’estiu i, alhora, poder sentir-se sol, menystingut, invisible, fracassat... per un simple detall, més o menys insignificant, però demolidor.

Reflexió sota una pretesa banalitat en el si d’una proposta ben dissenyada i interpretada que, recent estrenada a FiraTàrrega, encara pot estirar-se sent més profunda i colpidora.