Orelles. Marga Socias & Els Mals Endreços

informació obraAutoria:
Marga Socias
Sinopsi:

Una experiència participativa sobre l’escolta. ORELLES (Organisme Rural d’Exploració Lliure d’Escoltes Singulars) és un projecte sonor inèdit i emocionant. En una caravana coneguda com ‘La-capsa-humana-de-música’, dos músics interpreten materials d’autoria pròpia mentre una investigadora analitza cada peça i la forma en què aquesta pot ser escoltada.

Els subjectes som totes, els músics i les que escolten. L’objecte és el so, la música i les cançons. I darrere de tot plegat un intent de subvertir l’escolta compulsiva i orientar, a qui tingui interès, cap a una escolta conscient.

Un espectacle-concert o un concert-espectacle que es presenta com un procés d’investigació on el públic és convidat a participar lliurement de les diferents

Crítica: Orelles. Marga Socias & Els Mals Endreços

19/09/2023

L’absurditat conscient

per Núria Cañamares

En cada espectacle ens regala un motiu més per creure que és autèntica i singular. Marga Socias encarna un personatge genuí a qui li agrada experimentar. Ho fa des de la naturalitat, des de la simplicitat d’algú que té una idea i la vol portar a la pràctica. En aquesta ocasió, a partir de la suposada experiència personal que la va transferir de l’escolta compulsiva a l’escolta conscient. Acompanyada de la formació musical Els mals endreços –amb dos músics que també van fer la teràpia auditiva– brindarà al públic la possibilitat de formar part d’aquest curiós estudi que investiga el nostre comportament davant la música, el soroll i altres situacions força indescriptibles. A través de diferents exercicis i amb l’ajuda d’aparells casolans els espectadors confirmaran les tesis a què ha arribat. O no.

Un despropòsit que, sota l’aparent absurditat, camufla amb ironia unes quantes reflexions més profundes. Divertit i desconcertant a parts iguals.