Peix

informació obraCompanyia:
Cia Hotel iocandi
Sinopsi:

Segona producció d'aquesta companyia que presenta un solo de petit format de carrer basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l'impacte del turisme, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades.

Finalista a arts del carrer. Premis de la Crítica 2019

Crítica: Peix

10/09/2019

Cristal·lí i frapant com una onada fresca d'estiu

per Jordi Bordes

 Tomeu Amer gaudeix del ritme creatiu mallorquí. De no haver tingut pressa per a signar el nou treball d'Hotel Iocandi, depsrés d'aquell preciós i suggerent Esquerdes. Peix és un treball en el l'actor que actua sol i que, per tant, ha pogut donar voltes a enfilar tot allò que li preocupava i consultar-ho amb la mirada externa sempre sensible d'Ada Vilaró (UrGENTestimar, 24 hores...).

L'acròbata especialista de fer equilibris amb l'escala ha bastit un personatge vulnerable pero d'una sola peça, integre. Perquè el treball actoral és honest i s'ha cuinat a foc molt lent, un luxe que permet disfrutar delprivilegi d'un espectacle carregat de capes i que transita des de l'emoció més profunda a la incertesa o el despropòsit mes còmic.

Peix és la mirada al mar d'un illenc. D'allò que és, ara, i del que va ser. Hi ha un regust al treball de Toni Gomila (Acorar i,sobretot, Rostoll cremat).La sorpresa es que Amer es revela com un actor que sap aguantar la mirada al públic, que hi connecta (tot i que pot ser molt perillós el joc de fer intervenir l'espectador dalt de l'escenari). El seu humor blanc, en realitat, és molt negre.