Projecte PP Poltrona i Pla

Musical | Circ

informació obraAutoria:
Tortell Poltrona, Albert Pla, Ramon Madaula
Direcció:
Jordi Casanovas
Sinopsi:

Hi ha un escola perduda allà al mig del Montseny,
on només hi estudien els nens...
On només hi estudien els nens que somien amb truites,
és l'escola dels somiatruites...
Tortell Poltrona i Albert Pla fa temps que estudien a aquesta escola.
No sabem si volen ser pallassos i cantar, o ser cantants i fer el pallasso.
Pla: Dota les seves cançons d'una particular personalitat extrema, de vegades de cert contingut polèmic, i en altres ocasions amb un toc infantil.
Poltrona: tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria.

Crítica: Projecte PP Poltrona i Pla

03/01/2017

A MITJA VEU i A DOS VEUS

per Ferran Baile

Tortell Poltrona i Albert Pla dos GRANS artistes de l´escena catalana, uneixen talent i entremaliadures, en aquest  espectacle Projecte PP Poltrona Pla, que mira i reivindica la lletra P en positiu. Cal no confondre PP amb partit polític, senzillament és Poltrona i Pla que també es pot  llegir a l´ inrevés Pla i Poltrona.  Dos GRANS artistes que porten el nen sempre a flor de pell.  L´un per que és un gran PALLASSO i l´altre per que és el cantant i compositor naif més SINGULAR i CREATIU del panorama musical actual.

Els dos junts s´ho (p)assen (p)i(p)a a l´escenari i el (p)ublic es (p)eta de riure i s´ho passa d´allò més be, que no dur la pe, (p)erò està beee, (p) erque en la (p)art (p)artici(p)ativa dedicada als nens i nenes (p)oden (p)ujar a l´escenari tot formant (p)art d´un ramat d´ovelles.

L´espectacle-recital en clau de clown, comença amb la cançó Qualsevol nit pot sortir el sol d´un altre gran, en Jaume Sisa, i no hi falten el magistral número del Micrófon del Tortell, ni el clàssic “Txespir”, treballat a duo. Albert Pla canta El caganer i l´Escola dels Somiatruites i el Tortell es llueix amb uns solos de saxo i un duet  amb l´Albert, ell amb la guitarra, i en Poltrona amb l´ acordió petit.

Finalment i desprès de descobrir el que té al cap l´Albert, un altre clàssic del món clownesc vestit pel cas de forma molt divertida i original, arribem al final amb la ja emblemàtica cançó del Tortell No somos nada (temps era temps editada en un LP Tortell i la Banda de Clowns, peça apreciadíssima de col.leccionista),

Ai AiAi AiAiAi AiAiAiA…no somos nada, nada de nada, res, nothing, rien que vol dir nada…

Però ells són MOLT més que dos i la Sala Teté Montoliu de l´Auditori estava plena de gom a gom amb forces cares conegudes del món de l´espectacle.  

www.tortellpoltrona.com  y www.albertpla.com

text: ferranbaile@gmail.com