¿Qué hacemos con la abuela?

informació obraCompanyia:
Theatre de la Toupine
Direcció:
Alain Benzoni
Intèrprets:
Belén de Santiago, Laura Santos
Interpretació musical:
Séverine Bruniau
Autoria:
Alain Benzoni
Sinopsi:

Companyia que treballa en l’àmbit del teatre, l’educació i la transformació social i que, amb aquest espectacle participatiu, aborda una història sobre com l’Alzheimer afecta la vida quotidiana d’una família mitjana tipus. A partir de la tècnica del teatre fòrum els actors generen un debat amb el públic i el converteixen en "espectactor" actiu per tal de crear un espectacle no convencional de gran capacitat transformadora.

Crítica: ¿Qué hacemos con la abuela?

12/09/2015

El teatre com a eina de transformació social

per Aída Pallarès

¿Qué hacemos con la abuela? És pura catarsi. L’obra consta de dues parts: el teatre on la companyia representa un petit muntatge (àgil i amb tocs d’humor) sobre una àvia amb alzheimer i el fòrum on els ciutadans esdevenen espect-actors i poden decidir què fan i què canviaran de l’escena que acaben de veure. On ha de viure l’àvia? Qui se n’ha de fer càrrec? És millor portar-la a una residència o contractar algú per viure amb ella les vint-i-quatre hores del dia? 

La companyia, The Cross Border Project conceben el teatre com a eina de transformació social i obliguen als espect-actors a reflexionar sobre el paper dels avis o els rols de la dona en la nostra societat entre d’altres. Un bon exemple de teatre-fòrum i del que ha de ser (i pot ser!) el teatre. No només aconsegueixen la ràpida identificació de bona part del públic, també l’ajuden a reflexionar i fins i tot, a canviar certs comportaments.