Sopro

informació obraDirecció:
Tiago Rodrigues
Sinopsi:

Tiago Rodrigues, el més internacional dels directors portuguesos i director del Teatre Nacional Doña Maria II, s’ha fixat en els homes i dones que invisibles murmuren paraules des d’una discreta caixa enmig de la boca de l’escenari: els apuntadors. Homenatge a un dels oficis més bells i antics del teatre. Sense ells i elles, allunyats dels focus de la popularitat, anònims i desconeguts, no es pot entendre la màgia de la funció, la versemblança de perfecció d’actors i actrius. Rodrigues en treu una del seu refugi (l’apuntadora històrica del teatre que dirigeix) i la converteix en la protagonista absoluta de Sopro.


Crítica: Sopro

11/11/2019

L'última apuntadora

per Manuel Pérez i Muñoz

El festival Temporada Alta va completar la seva programació internacional del cap de setmana a El Canal de Salt amb ‘Sopro’, obra del director Tiago Rodrigues, bon coneixedor del treball dels Tg STAN, amb ells ve col·laborant des de 1997. Ara, el responsable del Teatre Nacional Dona Maria II i sensació internacional de l’escena portuguesa, ha volgut homenatjar una figura pràcticament extinta, l’apuntador.

LLEGEIX LA CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ: https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20191111/traicion-tg-stan-sopro-tiago-rodrigues-temporada-alta-girona-7731656