The last cabaret

informació obraProducció:
Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu, Memora, Grec 2015 Festival de Barcelona, Sala Beckett
Autoria:
Kiku Mistu
Direcció:
Kiku Mistu
Ajudantia de direcció:
Montse Colomer
Intèrprets:
Kiku Mistu, Amai Vecino, Carmen Rodríguez
Direcció Musical:
Roberto Kuczer
Interpretació musical:
Roberto Kuczer, Maria Teresa Lepore
Escenografia:
Llorenç Corbella
Il·luminació:
Maria Domènech
So:
Edgar Real
Vídeo:
Vadever
Sinopsi:

Pors, prejudicis, estigmes i tabús... No hi ha manera de parlar de la mort sense que un calfred ens recorri l’esquena. Però l’única gran veritat de la vida ja té qui li reti homenatge: un artista en la més pura tradició dels creadors outsiders que, des del 1995, és l’ànima del Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu.

Amb cinquanta anys acabats de fer, Kiku Mistu aplica el seu riquíssim món creatiu a parlar-nos de la mort. Ho fa mitjançant una exposició que podrem veure de l'1 al 18 de juliol i en la qual un taüt es pot convertir en qualsevol objecte de mobiliari que pugueu imaginar. Entre els dies 8 i 12 de juliol podreu assistir també a una performance en la qual us convidaran a sentir-vos protagonistes del vostre propi funeral.

I és que el pati Manning es transforma en un gran cabaret funerari on podreu viure en primera persona l’experiència d'ocupar un «taüt cabareter» i experimentar, entre música i cançons, les reflexions poètiques i filosòfiques que ens proposa l’artista.

Crítica: The last cabaret

10/07/2015

Del bressol a la tomba

per Francesc Massip

Kiku Mistu és un mestre de cerimònies divertit i foll. S'ha empescat una exhibició d'una dotzena de bubuls, caixes de morts, taüts, cofres, o com vulgueu anomenar el llit del darrer repòs. Cadascun d'ells amb una ornamentació cabaretera peculiar: el rellotge ('omnes vulnerant, ultima necat'), el casino, el llit de noces, la banyera, el bòlid, el camarot, la taula parada, el camerino, el bres, l'armari del traspàs, la nau, etc. Flueix el relat esbojarrat, les processons de sepeli , la música, el ball, el cant, les copes... Una festa interactiva amb els espectadors que a peu dret van seguint la roda macabra però 'marxosa'. Un ambient simpàtic, festiu, rialler, que convida a la participació i a la xerinola. El públic es lliura al recorregut espectacular dirigit per aquest encantador de serps anomenat Kiku Mistu: si el fregues, s'encén!

Trivial