Tripula

informació obraCompanyia:
Farrés brothers i cia
Autoria:
Pep Farrés, Jordi Farrés, Jordi Palet
Direcció:
Jordi Palet
Escenografia:
Jordi Enrich, Alfred Casas, Farrés brothers i cia
Composició musical:
Jordi Riera
So:
Sergio Sisques
Il·luminació:
Jordi Llongueras
Producció:
Farrés brothers i cia
Estrena:
Estrena
Intèrprets:
Pep Farrés, Jordi Farrés
Sinopsi:

Voleu entrar dins un globus? Els Farrés brothers i cia ens proposen un viatge a dins d’un globus aerostàtic en desús, que utilitzarem per fer un divertit viatge imaginari cap al desconegut. Les brúixoles no ens podran ajudar, però entre tots aconseguirem dirigir-nos cap al “pol oposat”, el lloc on diuen que hi ha l’espècie animal desconeguda que hem d’identificar. Després de presentar Ovni al festival d’Avinyó, Pep Farrés, Jordi Farrés i Jordi Palet presenten un espectacle diferent que ens convertirà a tots en exploradors, i que s’ha inspirat en l’univers visual i l’imaginari fantàstic de Verne, en les aventures de l’explorador Roald Amundsen i sobretot en Life Aquatic, aquella delirant pel·lícula de Wes Anderson.

* Espectacle recomanat a partir de 8 anys.

Crítica: Tripula

26/04/2014

Traspassen l'entusiasme i el joc, una experiència divertida i d'emoció

per Jordi Bordes

Farrés Brothers signen un dels espectacles més interessants de la Mostra. Conviden als espectadrs a entrar a un viatge amb un globus estàtic (no captiu, estàtic). S'entra dins de l'inflable i es busca entre el mar dels dubtes i el món de les cabòries on deuen ser els tres primers éssers vius que van volar amb un globus: un ànec, un xai i un gall. Com sempre, els Farrés, treballen l'espectacle investigant l'afer. Per això, aquest cop els dos actors es converteixen en els renebots dels fundadors del globus aerostàtics i volen tancar el cercle. Aconseguir allò que els seus parents ni cap altra enginyer aeronàutic han aconseguit. vitajar per dins.

En realitat és un joc, una experiència, un no-viatge, que es viu en un espai inhòspit però acollidor com és l'interior d''un globus. Però hi ha la capacitat d'imaginar, de treure imatges des de la simplicitat (un colador és una enginyós cel estrellat), d'emocionar i encomanar-ho. Com els personatges tenen un toc de clonw, el seu entusiasme els porta a embarrancar en algun instant del viatge. Res que no puguin solucionar tot i que la veu (com una mena d'ordinador d'abord que mana i critica però no actua) no hi confia pas gaire. Una peça molt atractiva que serà al Grec d'aquest estiu. Hi haurà poques entrades a la venda (les localitats per sessió són, forçosament, limitades). És aconsellable adquirir-les immediatament!