Alícia al país de les meravelles

informació obra



Direcció:
Jordi Andújar
Composició musical:
Keco Pujol
Intèrprets:
Jordi Llordella/ Joan Codina, Júlia Bonjoch, Marc Pujol, Queralt Albinyana, Oriol Casals
Vestuari:
Desilence
Escenografia:
Desilence
Assesoria de moviment:
Bealia Guerra
So:
Josep Sanchez Rico
Ajudantia de direcció:
Míriam Puntí
Sinopsi:

El dia que fa 10 anys, a Alícia li regalen el seu primer mòbil, però el conill blanc li roba i ella el persegueix per recuperar-lo. Alícia haurà de recórrer al país de les meravelles fins arribar al Palau dels mòbils, on trobarà una Reina que perd el cap per les noves tecnologies i que li posarà les cosesmolt difícils per tornar a casa.

Viu el Teatre presenta una Alícia contemporània i actualitzada. La història que tothom coneix, però ambientada a l'actualitat, on els nens conviuen amb la tecnologia a diari. Una comèdia musical amb molt sentit de l’humor, que farà riure a grans i a petits.


Espectacle finalista a la categoria familiar del Premi de la Crítica 2017


Crítica: Alícia al país de les meravelles

03/03/2017

UNA ALICIA AMB MÒBIL

per Ferran Baile

Utilitzant el famòs conte de Lewis Carroll, l´escriptora Marta Buchaca ha tingut l´encert de portar-lo, sense traïr la seva essència, als temps actuals i fer una crida d´atenció sobre l´excessiva facilitat d´accés i la  ràpida addicció al telèfon mòbil entre els nens i nenes. Una addicció que, en molts més casos dels desitjables, deriva en estats neuròtics  que dificulten el passi a l´edat adulta i que els fan viure en un món virtual allunyat de la realitat.

Alicia és una nena de deu anys que el dia del seu aniversari els seus pares li regalen un telèfon mòbil. Ben aviat perd el món de vista, oblida de jugar amb els seus amics i viu pendent sols de l´ aparell.  Inesperadament el Conill blanc del conte d´Alicia, en un dels seus viatges al món real, li roba el mòbil i torna al conte. Alicia el segueix i queda abduïda dins del món fantàstic del País de les Meravelles. Tot perseguint al lladre, coneix al Barretaire, la Llebre, la falsa Tortuga, el Rei separat del seu regne i la Reina de Cors, transformada aquí en la Reina dels Mòbils, obsessionada per les noves tecnologies. En tot aquest viatge d´anada i tornada la acompanyarà el capità Invisible, joguina que li va regalar la seva avia, i que ella havia abandonat èr que no li agradava. Per un seguit de circumstàncies la joguina pren vida i estatura humana.

Notable, original i molt recomanable espectacle per a totes les edats, a partir de quatre anys. Portat amb ritme i ben dirigit per Jordi Andújar (que el 2016, el varem veure produint com a Teatre Obligatori,  i dirigint , Renard o el llibre d eles bèsties-Teatre Lliure, i com actor a El filosofo declara-Teatre Romea). La producció és d´Unics Produccions (El petit Dalí i la direcció i coordinació de Viu el Teatre al Petit Romea, Teatre Poliorama, Babies al CCCB i al Tibidabo).  La música que utilitza ritmes diversos és de Keco Pujol (Casting, un musical molt animal). L´escenografia està solucionada amb gran vistositat i espectacularitat amb imatges digitals creades per la productora Desilence.

En escena dos actrius i dos actors, joves però amb notable recorregut i reconeguda solvència donen vida als personatges amb un bon treball individual i de conjunt.  Julia Bonjoch (Ningú va dir que fos fácil), interpreta a Alicia, Jordi Llordella (Fang i setge, T´estimo éts perfecte, ja et canviaré), dona vida a el pare i al Capità Invisible i l´actriu i cantant Queralt Albiñana (Renard o el llibre de les bèsties) i l´actor Marc Pujol (La flauta mágica, 73 raons per deixar-te), es van desdoblant en la resta de personatges (vuit).  

L´autora

Marta Buchaca (Barcelona, 1979), és llicenciada en Humanitats per la UAB i s´ha format com a dramaturga al Centre d´Études Théâtrals de Louvain la Neuve (Bèlgica) i a l´Obrador de la Sala Beckett . La seva primera obra L´olor sota la pell  (2005), va guanyar el premi Prudenci Bertrana. Des de llavors ha anat escribint i estrenant diverses obres, que han anat obtenint premis i nominacions. Destaquem Les nenes no haurien de jugar al futbol, estrenada al Festival Grec (2009), i dirigida per ella mateixa.  Aquesta obra ha estat estrenada també a Grècia, Xipre i Croàcia. La seva darrera obra, Litus (2012),  s´ha representat al llarg de quatre mesos (Sala Flyhard-Teatre Lliure), i va estar nominat als premis Butaca. Actualment és guionista de la sèrie de TV3, La riera. www.martabuchaca.com

text. ferranbaile@gmail.com