Allegro

informació obraCompanyia:
Cor de Teatre
Direcció:
Paco Mir
Dramatúrgia:
Paco Mir
Direcció Musical:
David Costa
Composició musical:
Pere-Mateu Xiberta (arranjaments)
Intèrprets:
Cor de Teatre
Escenografia:
Zer0quatre
Vestuari:
Zer0quatre
Il·luminació:
Lluís Martí
So:
Jordi Bonet
Producció:
Somfònics / Book Your Show , Temporada Alta 2014 / El Canal
Estrena:
Estrena a Temporada Alta 2014
Sinopsi:

Després de l’èxit internacional d’"Operetta", la companyia Cor de Teatre ens ofereix ara, conjuntament amb el component de Tricicle Paco Mir, "Allegro": una visió global de la relació de qualsevol persona amb l’univers musical que l’envolta; un viatge vertiginós de la mà de catorze cantants a cappella que exploren i esborren les fronteres entre la gran música clàssica i l’humor visual més sofisticat, fent-nos veure que tot el nostre entorn està definit per un art sense el qual no s’entendria aquest misteri que anomenem vida.

Crítica: Allegro

03/10/2015

LA ALEGRIA DE L¨ALLEGRO

per Ferran Baile

De nou el Cor de Teatre ens sorprèn amb un nou espectacle teatrevocal, ara de la mà escènica de Paco Mir-Tricicle. En aquesta ocasió un fil conductor, les peripècies quotidianes d´una persona, des de primera hora del matí fins l´hora d´anar a dormir, ens condueixen per un seguit de situacions i gags on es nota l´ inconfusible personalitat del director i on torna a brillar la direcció musical de David Costa.  Catorze cantants-actors-actrius impecables en al part vocal, sempre a capel.la, i força encertats i divertits en la part gestual i actoral, ens ofereixen insòlites versions de peces ben conegudes de Mozart, Vivaldi, Grieg i Rimski-Korsakov entre d´altres.  Una hora i vint minuts de noble, dinàmic, més que recomanable i sa divertiment.

Allegro va ser estrenat a la Temporada Alta, l´any passat, i desprès d´una curta gira per Catalunya, ha arribat a Barcelona, amb el reforç de l´actriu i cantant Maria Santallusia d´Egos Teatre. La resta del destacat elenc el formen Mariona Ginés, Pedro Calavia, María Casado, Ezequiel Casamada, Glòria Marquès, Miquel Gili, Enric Lòpez, Alicia Lorente, Ignasi Marco, Carla Mattioli, Albert Mora, Laura Pla, Joan Rigat i Jorge Tello.  

El Cor de Teatre ha creat a Banyoles un autèntic viver de talents dins de la música vocal i de l´art de juntar-ho amb la creació escènica. Va ser el 2006 amb El concert, amb direcció escènica de Xicu Masó, que van fer el salt a l´escenari. El 2009 es presentaven a Barcelona, al Teatre Gaudí, constituint una de les revelacions teatrals de la temporada. El 2010 estrenen dos nous espectacles, Concert Tempestiu i Concert a vuit, a la Temporada Alta.  El 2011 arriba la seva consagració definitiva amb l´estrena d´Operetta, amb feliç col.laboració amb el director teatral Jordi Purtí. Aquest extraordinari i inoblidable espectacle omple els teatres barcelonins (Victòria, Poliorama, TNC i Gran Teatre del Liceu) i volta per tota Catalunya, per Espanya, triomfa al “off” del Festival d´Avignon i fins i tot fa temporada a París (Théâtre Antoine, del 13 de juny a l´1 de setembre del 2013). Fins ara han visitat amb aquest espectacle, 130 ciutats on han realitzat 320 actuacions i l´han contemplat 120.000 espectadors.

Aquesta temporada estrenen a la Temporada Alta un nou espectacle, L´altre casa i a l´escola de Banyoles obren un nou grup de joves (12 a 14 anys), que ve a unir-se al brillant planter dels de 15 a 20 anys.

Més informació, www.cordeteatre.com