Ârtica

informació obraCompanyia:
Ponten Pie
Autoria:
Sergi Ots, Emilie De Lemos, Natàlia Méndez
Direcció:
Sergi Ots
Ajudant de direcció:
Emilie De Lemos
Intèrprets:
Natàlia Méndez, Emilie De Lemos, Sergi Ots
Escenografia:
Jordi Dorado, Sergi Ots
Vestuari:
Espe Pascual
Il·luminació:
Ponten Pie
So:
Ponten Pie
Producció:
Ponten Pie, FiraTàrrega, Carro de Baco, Generalitat de Catalunya, Asterions Hus
Sinopsi:

Tercer espectacle d’aquesta companyia que es va donar a conèixer el 2009 a través d’un Laboratori de Creació a FiraTàrrega amb el seu Copacabana, que trencava totes les convencions teatrals per oferir una experiència culinària i singular i que ha realitzat més de 180 representacions arreu del món. Amb Ârtica segueixen en aquesta línia d’investigació en nous llenguatges teatrals i d’implicació amb el públic per oferir una proposta multidisciplinària, sensorial i gens convencional. En grups reduïts, els espectadors accedeixen a l’interior d’una vella casa de fusta, on són rebuts per uns personatges silenciosos que els ofereixen escalf i on podran conèixer un seguit d’històries sorprenents. Una finestra oberta a un món íntim de nostàlgia i poesia. 

(*) No recomanat a persones amb la mobilitat reduïda. Aquest espectacle es realitza fora de la ciutat. Prèvia presentació de l'entrada, els espectadors seran conduïts en autobús al Talladell. La durada total de 75' inclou el desplaçament d'anada i tornada de l'espectacle. Punt de sortida i validació d'entrades: Av. Generalitat/Verge del Pedregal.

Crítica: Ârtica

06/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Maite Guisado

Un home vestit amb pells ens ofereix entrar en una cabana de fusta. Som a l’Ârtic. Fa fred, literalment. Estem a 6 graus.

És el nou treball de la Companyia Ponten Pie, Ârtica un espectacle poètic, intimista, oníric, una barreja de dolçor i malinconia.

Linterior de la caba és una mena de taller de costura on van arribant abrics vells, els propietaris dels quals ja no els fan servir, segurament perquè ja són morts. Aquí el particular sastre extreu amb unes pinces l’ànima de l’abric, un rotlle de fil que, quan enfila a la màquina de cosir, màgicament fa aparèixer rera els finestrals l’últim record, la darrera vivència, de qui va portar aquella peça de roba.

Un viatge per rescatar moments de l’oblit i confegir amb tots ells un nou abric, un abric de records.

L’anterior espectacle de Ponten Pie, Copacabana, tenia un to molt diferent d’aquest. Era esbojarrat, divertit i fins i tot pocasolta. El punt en comú és que el públic, aquí també, es troba involucrat i situat al bell mig de l’espai escènic. Per a Ponten Pie, aquesta proximitat és essencial per compartir les seves històries i per al públic esdevenen així una experiència singular.

Ârtica s’ha gestat dins el Projecte de Suport a la Creació de FiraTàrrega. Això vol dir que tot just acaba d’arrencar i que, com tota obra, anirà creixent al llarg de les representacions.