Billy Elliot. El musical.

informació obraSinopsi:

BILLY ELLIOT El Musical, un dels espectacles més apassionants del món, arriba al Teatre Victoria de Barcelona després d’onze anys a Londres, quatre a Broadway i tres a Madrid.

El musical narra la història del jove Billy, nascut en una ciutat del nord d’Anglaterra en la qual els homes practiquen la boxa i treballen en la mina. Cap d’ells balla ni alberga ambicions de presentar-se a la Royal Ballet School. Però Billy és diferent. Criat per un pare vidu, sense l’afecte d’una mare, a Billy no li agrada la boxa però està captivat per la gràcia i la meravella del ballet. Amb fèrria determinació lluitarà per a aconseguir els seus somnis, retornant la unió a la seva família i la fe a una comunitat devastada pel convuls final de la indústria minera britànica.

Crítica: Billy Elliot. El musical.

02/11/2021

La lluita obrera, el musical

per Manuel Pérez i Muñoz

No fa gaire temps, quan una franquícia musical d’èxit a Broadway arribava a Barcelona en producció madrilenya ens posàvem a tremolar. Els temps han canviat i la castissa Gran Via s’ha convertit (per a enveja del Paral ·lel) en un imant turístic teatral. El negoci prospera, també en ambició. I així esdevé tangible una cosa abans inimaginable com muntar 'Billy Elliot' amb solvència. Parlem d’un musical protagonitzat per nens que porten el pes de les dues hores i mitja de funció. Canten, ballen, actuen i ho fan més enllà de l’habitual complicitat de la platea (...)

LLEGEIX LA CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ