Cabareta

informació obraDirecció:
Joan Maria Segura, Dimitris Papaioannou
Intèrprets:
Maria Molins, Bárbara Granados, Dick Them, Miquel Malirach
Composició musical:
Bárbara Granados
Direcció Musical:
Bárbara Granados
Escenografia:
Joan Maria Segura Bernadas
Vestuari:
Irantzu Ortiz
Il·luminació:
Marc Salicrú
So:
Marc Santa
Producció:
Júlia Simó
Autoria:
Dimitris Papaioannou
Sinopsi:

Aquestes dues artistes són tan capaces de convertir un monòleg shakespearià en un blues com de posar un personatge de Mercè Rodoreda a cantar un cuplet en un bar del Raval o portar els espectadors a donar un cop d'ull al món de l'any 3023. A totes dues els sobra el talent, d'aquí que l'actriu Maria Molins interpreti ella sola una vintena de personatges i la intèrpret Bàrbara Granados faci anar fins a deu instruments diferents... Els esperits de Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere i Guillermina Motta, entre d'altres, sobrevolen un cabaret en femení que sí, fa riure, però també reflexionar sobre quina mena de vida portem tots plegats.

Els textos són, en bona part, obra de Maria Molins i tant les lletres com la composició de les cançons són, majoritàriament, de Bàrbara Granados. Amb música en directe interpretada per músics de la talla de Dick Them i Miquel Malirach, Cabareta disposa del talent i la complicitat del director Joan Maria Segura Bernadas.

La intèrpret i compositora Bàrbara Granados, besnéta del compositor Enric Granados, ja fa molt de temps que posa la seva música al servei de projectes escènics que van de Gimiendo a lo lindo, amb el cantant melòdic Guillermo Gallardo, a l'espectacle d'Ángel Pavlovsky Orgullosamente humilde. En les seves aventures teatrals, Granados va conèixer Maria Molins, una actriu que ha protagonitzat muntatges com Aigües encantades, La dama de Reus o La música, a més d'intervenir en sèries de televisió com Olor de colònia, La que se avecina o La Riera i en films com El bosc, d'Óscar Aibar, amb el qual va guanyar un Gaudí a la millor actriu l'any 2013.


Crítica: Cabareta

30/07/2017

A One Woman Show

per Núria CornetSi al Festival de Peralada hi ha en cartellera Juliet Binoche cantant Barbara al Grec tenim la Maria Molins amb CabaretA.

La Molins està espléndida en el One Woman Show que protagonza i canta, balla i recita amb l'aixopluc, això sí, de la Bárbara Granados, Dick Thern i Miquel Malirach a l escenari, dirigits per Joan Maria Segura Bernadas.

Avui és el darrer dia per veure-la en acció a la Sala Muntaner en un espectcle que la Granados i ella mateixa, tot compartit autoria, han titulat CabaretA.

Insisteixo amb el de One Woman Show car al meu entendre, la Molins eclipsa la resta en aquest teatre de cabaret que vol recuperar la Barcelona canalla dels anys 20 i 30.

Transformada la Muntaner en una espècie de cabaret amb tauletes i llumetes al mig la Molins fins i tot protagonitza escenes de pit i cuixa i interpel.la els senyors tot cantant una cançoneta sobre les picora.

El muntatge té referents de dones emblemàtiques com Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Guillermina Motta i Ángel Pavlovsky. I parla de precarietat, teràpies, gent tòxica, homosexualitat, gèneres, “el procés” o la hipocresia de posar-se llacets el dia de la sida o el càncer i no fer res més.

No estalvia crítiques directes als polítics i als seus discursos a través de la línia telefónica “Aversicueladígame” i té un record per totes les dones trballadores i sense sou.

Destaca una cançó de bressol tocada amb copes, La Violetera amb campanetes o Rien de Rien amb theremin, interpretades per Granados on la besnéta del emblemàtic compositor agafa el protagonisme en una mostra de virtuositat.


CabaretA uneix una compositora i intèrpret, Bárbara Granados i una actriu, Maria Molins, amb vint anys de carrera teatral, que surten dels seus papers habituals en un projecte amb format de teatre i concert que ja té volada i sembla que gira després del Grec.