Corroc

informació obraIntèrprets:
Jordi Aspa, Bet Miralta
Escenografia:
Escarlata Circus
Companyia:
Escarlata Circus, La Pera Llimonera
Vestuari:
Escarlata Circus
Il·luminació:
Quico Gutiérrez
Producció:
Marcel·lí Puig, Escarlata Circus
Autoria:
Andreu Martínez
Sinopsi:

Ho ignorem, però el món és de les pedres. Per fora i per dins, han observat i atrapat la vida en el seu repòs. Algunes, estretament lligades a la vida dels homes, prenen forma de cor. Potser això sembla un misteri inexplicable, però no ho és per la senyoreta Coral i el senyor Pedro, hàbils mestres en l’ exercici “geocardioteatralcircense” d’ esbrinar l’ ànima de les pedres. Descobrireu com batega el mineral en una insòlita col·lecció cardiopoètica que aplega un munt d’ històries lligades als homes, l’Art i la Ciència, i que ens dóna la clau del món.

Crítica: Corroc

20/02/2018

QUAN LES PEDRES SON UNA JOIA

per Ferran Baile

QUAN LES PEDRES SON UNA JOIA

Una autèntica delicadesa escenica, per a espais no convencionals. Insòlita, fascinant, gratificant, divertida i admirable. Concebuda com una visita a un Museu de les Curiositats, per a grups reduïts de persones. Itinerant entre la penombra, de meravella en meravella, la senyoreta Coral-Bet Miralta, la preparada guia i doctora, ens intenta il.lustrar amb la seva erudició i refinada sensibil.litat, mentre l´ajudant, el senyor Pedro-Jordi Aspas, entusiasta, però en poc sentit de l´oportunitat i la mesura, intenta també dir la seva.

Un recorregut geològic-sentimental-didàctic o com ells defineixen geocardioteatralcircenc, de sorpresa en sorpresa, de pedra en pedra, “les pedres son a la Terra des dels principis dels temps”. I en mig d´aquesta preciosa i apreciada visita, audiovisuals, escultures, experiments, llegendes i explicacions a mitja veu, amb la veneració en que es visiten els museus.

CorroC és un poètic i ben encertat palíndrom llegit de esquerra a dreta i de dreta a esquerra, és Cor i Roc. La pedra feta cor.

Un espectacle que va itinerant arreu i que us recomanem de totes-totes que no us el perdeu, tan singles, parelles o públic familiar. Atents a la cartel.lera.

Els Escarlata Circus (Bet Miralta i Jordi Aspas), porten ja prop de 30 anys creant espectacles, plens de poesia, inèdits i inclassificables, que combinen tècniques de circ, teatre, clown dins d´escenaris ben peculiars. Seus són alguns dels moments més poètics i divertits dels espectacles dels darrers anys. Memorables els seus espectacles : Llenties i marabú, homentage al món dels firaires; Devoris causa, un món inquietant entre instints animals i un entorn vegetal; Pugilatus, entendridor i poètic boxa-clown; Cabaret petrificat, l´home pedra té el cort de fang…Han sapigut jugar molt bé amb els seus físics, l´aspecte rude inclús inquietant del corpulent Jordi Aspas i la feminitat i la fragilitat ingènua de la petita Bet Miralta, i a l´hora la fragilitat del grandot i la força de la petita.  

www.escarlatacircus.com

text: ferranbaile@gmail.com