Corroc

informació obra



Intèrprets:
Jordi Aspa, Bet Miralta
Escenografia:
Escarlata Circus
Companyia:
Escarlata Circus, La Pera Llimonera
Vestuari:
Escarlata Circus
Il·luminació:
Quico Gutiérrez
Producció:
Marcel·lí Puig, Escarlata Circus
Autoria:
Andreu Martínez
Sinopsi:

Ho ignorem, però el món és de les pedres. Per fora i per dins, han observat i atrapat la vida en el seu repòs. Algunes, estretament lligades a la vida dels homes, prenen forma de cor. Potser això sembla un misteri inexplicable, però no ho és per la senyoreta Coral i el senyor Pedro, hàbils mestres en l’ exercici “geocardioteatralcircense” d’ esbrinar l’ ànima de les pedres. Descobrireu com batega el mineral en una insòlita col·lecció cardiopoètica que aplega un munt d’ històries lligades als homes, l’Art i la Ciència, i que ens dóna la clau del món.

Crítica: Corroc

06/05/2016

Tens el cor petrificat?

per Núria Cañamares

Ens han regalat el foc, les eines, la capacitat per desplaçar-nos, la percussió, mil jocs i expressions... Ens acompanyen des de fa milions d’anys i han estat font de grans progressos, però, de tan quotidianes, les trepitgem sense parar-hi esment. Amb el palíndrom CorroC, la veterana companyia Escarlata Circus ret un homenatge a les pedres amb un espectacle ben singular que ella mateixa bateja encertadament com un “exercici geocardioteatralcircense” o una “travessia poètico-científica”.

A l’estil d’una visita museística, una guia i el seu ajudant descobreixen al públic un univers de curiositats a través del fil conductor de les pedres. Amb escultures, audiovisuals, experiments, llegendes, dades precises i preguntes que els espectadors responen col·lectivament, comparteixen pedagògicament i amena un coneixement interessant que cadascú pot portar fins al nivell de reflexió que vulgui. Per què algunes pedres tenen forma de cor? Per què identifiquem l’amor amb aquest òrgan? Amb què ens enamorem, amb el cor o el cervell? Per què batega el cor? Què és l’art?

El recorregut a les fosques per un espai no convencional (una antiga fàbrica o una església... a cada municipi troben l’escenari escaient), la combinació de llenguatges artístics i la intriga per veure cap a on anirà tot plegat se sumen a l’empatia de la guia per generar interès –i les sempre divertides i oportunes intervencions de l’ajudant– i propicien que el públic participi sense reserves, vivint l’experiència gairebé en família. Hi ajuden la proximitat absoluta dels actors, la il·luminació focalitzada i els grups reduïts d’unes trenta persones com a màxim.

90 minuts de recerca, d’experimentació, de connexió emocional individual i col·lectiva per aprendre, pensar, sentir i, també, per saber si teniu el cor petrificat. La vivència es clou amb un xupito de vi i un picoteig d’olives, bons pel cor i per somniar, o això diuen!