El test

informació obraIntèrprets:
David Bagés /Sergio Caballero, Dolo Beltran / Carme Poll, Mima Riera / Clàudia Costas, David Vert/ Jordi Brunet
Companyia:
Forani Teatre
Autoria:
Forani Teatre
Sinopsi:

Què escolliries? 100 mil euros ara mateix, o 1 milió d’aquí a deu anys? Així de simple, així de difícil.

Aquest és el dilema al que s’enfronten l’Hèctor i la Paula —un matrimoni amb problemes econòmics— quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga molt exitosa i mediàtica.

La decisió que ha de prendre el nostre matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant, o esperar deu interminables anys per guanyar deu cops més. El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà poc a poc despullant les personalitats i els secrets més profunds dels nostres personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Qui sap si per sempre.

Crítica: El test

26/02/2016

dilemes irreals

per Francesc Massip

La comèdia sobre rodes (amargues) de Jordi Vallejo flueix amb extraordinària vivacitat i humor, amb una molt àgil direcció de Cristina Clemente, i unes poderoses interpretacions de Dolo Beltran en el rol d'idealista d'ONG aparentment incorruptible, Mima Riera com a recargolada psicoanalista, David Bagés, en un inversemblant rol de ric generós i David Vert com l'arrossegat sense escrúpols. La peça afronta els personatges a l'entorn d'una tria poc usual, en la deliberació de la qual emergeixen totes les misèries (velles i noves) que oculten els personatges. L'espai escènic de Jordi Casanovas és elegant i sobri, greixa els mecanismes de l'obra i fa lliscar els diàlegs que com a dards s'entrecreuen en un tots contra tots d'ironia i mala llet. El test posa l'espectador entre el riure i l'agror. Una dutxa escocesa de divertiment assegurat. 

Trivial