Espera

informació obraDirecció:
Ricard Soler Mallol
Sinopsi:

Espera és un espectacle de circ participatiu on el púbic està convidat, de manera sensible i molt subtil, a viure de prop de les acrobàcies que succeeixen en escena. Quan el límit entre l'escenari i el públic desapareix, l'espectacle es converteix en una ocasió per compartir una experiència col·lectiva, on ens mirem a la cara amb desconeguts i ens escoltem amb els cossos. En una atmosfera que ens transporta a un lloc fora de temps, fet de gests simples, on els acròbates es converteixen en artesans del moviment i apareixen paisatges perduts, plens de gests humans i trobades sinceres. 

Premi de la Crítica 2017 a la categoria d'Arts del carrer

Crítica: Espera

25/10/2017

Juguem a fer circ

per Alba Cuenca Sánchez

Trobem un petit escenari ple d'escallots de diferents mides i rodejat per gent de totes les edats, nens i adults. Comença l’espectacle, i els intèrprets Celso Pereira i Francesca Lissia, de la companyia de circ Eia, ofereixen una incursió en el món de l‘acrobàcia. De menys a més complicació, els artistes ens absorbeixen amb els seus exercicis en una atmosfera rústica, que a vegades sembla que ens transporti a un país africà. Utilitzen objectes tan senzills com cordes, paneres i baldufes, elements aquestes últimes que després simulen amb els seus cossos. I els acompanyen una il·luminació de tons càlids i unes músiques dolces.

Però el més significatiu de l’espectacle es que és participatiu. Fins a 10 persones són tretes a l’escenari per a donar-los l’oportunitat, amb els consells dels experts, d’acabar fent circ sense pràcticament adonar-se'n. Els que es queden de públic també tenen la seva missió. I es que els escallots de l’inici són repartits entre el públic per acompanyar acústicament el muntatge. Al final, ens adonem que estem en un trencaclosques grupal en el que cadascú hi aporta la seva peça. Una petita i juganera meravella que respira comunitat i bellesa des de la simplicitat.