Fedra. Sergi Belbel

informació obraDirecció:
Sergi Belbel , Jordi Purtí
Companyia:
Cesc Gelabert
Coreografia:
Cesc Gelabert
Intèrprets:
Jordi Banacolocha, Queralt Casasayas, Gemma Martínez
Escenografia:
Max Glaenzel
Il·luminació:
Kiko Planas (AAI)
So:
Jordi Bonet
Vestuari:
Mercè Paloma
Caracterització:
Toni Santos
Producció:
Teatre Romea
Autoria:
Jordi Purtí
Sinopsi:

Fedra, enamorada del seu fillastre Hipòlit i empesa per la seva confident, Enona, confessa la seva passió. Ferida pel rebuig d’Hipòlit, ella no pot amagar el seus sentiments davant del seu espòs i rei d’Atenes, Teseu.

Colpida per un profund sentiment de culpa, Fedra s’endinsa en un infern personal. La seva passió desbordant i irrefrenable la conduirà, a ella i a la resta de personatges, a un tràgic destí. 

Racine compon en aquesta tragèdia un retrat profund, apassionant  i colpidor del desig i de la sexualitat femenines. (Sergi Belbel)

Crítica: Fedra. Sergi Belbel

27/01/2015

Retorn al passat

per Teresa Ferré

Sergi Belbel dirigeix i tradueix "Fedra" de Jean Racine, al Romea. L'atractiu del muntatge és el repartiment, capitanejat per Emma Vilarasau on, a més de la protagonista, destaca la interpretació de Mercè Sampietro. Aquest és un espectacle volgudament tradicional i clàssic, que suposa un retorn al passat en la manera com se'ns presenten els clàssics. Dicció impostada, frases a elevat volum, moviments marcats, tot al servei d'una gran tragèdia que, temàticament i a dia d'avui, ens explica una història que ens interessa ben poc. 

Com a crítica teatral m'ha resultat una experiència interessant pel que té de rescatar una manera de fer teatre antiga. En aquest sentit, és recomanable per a públic teatral bregat que fins i tot ho pot afrontar com un repte. Per contra, pot ser nociu si es fan sessions escolars, o es pren com a obra per a captar públic nou o més jove ja que, a posteriori, evitaran trepitjar un teatre.  

Trivial