Fedra. Sergi Belbel

informació obraDirecció:
Sergi Belbel , Jordi Purtí
Companyia:
Cesc Gelabert
Coreografia:
Cesc Gelabert
Intèrprets:
Jordi Banacolocha, Queralt Casasayas, Gemma Martínez
Escenografia:
Max Glaenzel
Il·luminació:
Kiko Planas (AAI)
So:
Jordi Bonet
Vestuari:
Mercè Paloma
Caracterització:
Toni Santos
Producció:
Teatre Romea
Autoria:
Jordi Purtí
Sinopsi:

Fedra, enamorada del seu fillastre Hipòlit i empesa per la seva confident, Enona, confessa la seva passió. Ferida pel rebuig d’Hipòlit, ella no pot amagar el seus sentiments davant del seu espòs i rei d’Atenes, Teseu.

Colpida per un profund sentiment de culpa, Fedra s’endinsa en un infern personal. La seva passió desbordant i irrefrenable la conduirà, a ella i a la resta de personatges, a un tràgic destí. 

Racine compon en aquesta tragèdia un retrat profund, apassionant  i colpidor del desig i de la sexualitat femenines. (Sergi Belbel)

Crítica: Fedra. Sergi Belbel

10/02/2015

Impactant de sol a sol, però es fa una mica lenta

per Toni Polo

Aquesta Fedra és impactant de sol a sol. L’astre rei mana en l’escena, eclipsant-se per tornar a lluir i contemplant la tragèdia de la guerra, del desamor, de la sang, de la incomprensió, de la sexualitat. Una escenografia captivadora (el terra àrid, dur, com la trama). La interpretació, simplement, respon a les expectatives, que no és poc (els intèrprets són els qui aguanten l’obra), si pensem que tenim una Emma Vilarasau, una Mercè Sampietro, un Jordi Banacolocha o un immens Lluís Soler que torna a treballar amb Xavier Ripoll (els recordem a la inquietant Cosmètica de l’enemic, amb molta química).

L’argument és el sentiment de culpa que envaeix Fedra, enamorada del seu fillastre i destinada a un final tràgic; la mort del marit/pare i la posterior reaparició; els secrets amb la seva dona de confiança; la traïció... Els elements de la tragèdia grega hi són (en aquesta història de Racine)... Però hi ha alguna cosa que la fa una mica lenta, una mica espessa. Potser una mica avorrida, tot i què no es fa pesada.


Trivial