Fragile 2.0

informació obraSinopsi:

La fragilitat també pot ser bella i poderosa. Us convidem a sentir, a emocionar-vos, a perdre-us... A través del moviment dos actors creen quadres visuals suspesos en un espai indefinit i vulnerable. Una reflexió, des d’una mirada poètica, de la fragilitat humana. On anem quan caiem de la corda fluixa de la vida, com és aquesta fragilitat dins nostre?

Crítica: Fragile 2.0

29/05/2021

Invitació a un viatge delicat, íntim volàtil i alhora incert

per Jordi Bordes

Dansa suggerent i vistosa amb un fil de narrativitat. La peça de la companyia LaBú Teatre té moments preciosos, com l'arrencada en què dos globus construeixen una coreografia etèria amb els ventiladors que els envolten. De seguida entren els ballarins que hi juguen i que, fent paret del vent, fan modificar la trajectòria dels globus. És un joc que recorda a una coreografia màgica amb bosses de plàstic (L'après-midi d'un fhoen) al Mercat de les Flors.

Fragile 2.0 evoca un món on dos personatges esta empresonats, com caiguts del cel. Estan en un no-lloc, entre la Vida i la Mort, Com Tot esperant Godot de Beckett o La nostra parcel·la de Lara Diez Quintanilla. Però sense projecar pràcticament ni una paraula, alternant les situacions i evocant-ho a través de mim i, sobretot d'un moviment sugerent, íntim que, a vegades juga amb el vent dels ventiladors el que li aporta major sensació de flotar, de sortir enlairat. La peça suggereix situacions i trenca el codi de l'espai aïllat per anar transformant l'acció. Com que ho fa honestament, sense especular, s'accepta bé el canvi de joc i permet construir uns quadres oberts que cadascú pot interpretar entre aquesta relació d'una parella. Que potser se separa. Que potser una és morta. Que potser ho estan les dues. I que s'activen només a través del record. La peça és delicada i és una invitacio a imaginar quina relació tenen entre els dos, quina és la situació inexplicable que viuen. A volar bambolines amunt amb el titella que, aparentment, s'escapa d'aquesta presó de vidre. Com ressuscitant o despertant d'un somni. Petita màgia volàtil que fa pampallugues com la purpurina que vola impulsada pels ventiladors.