La gran ilusión

informació obraAutoria:
Antonio Díaz
Sinopsi:

Després del Show de Truman, una cadena de televisió catalana produeix el segon Reality Show Total de la Història: Magic Life. 

El protagonista és el centre involuntari d'un programa de televisió que retransmet la seva vida 24 hores al dia. Els seus familiars i amics (Josep Maria Pou, Emma Vilarasau...) són actors de prestigi que interpreten un paper en la seva vida. Des de la seva infància, el protagonista sent una gran obsessió pels jocs de mans i tothom li fa creure que és un il·lusionista excepcional. Però la realitat és ben diferent. 

Un dia, per un error de producció, Antonio descobreix la veritat i decideix abandonar Magic Life. Serà llavors, fora del programa, on el protagonista es marqui un objectiu, fer un espectacle per demostrar a tothom que és un gran il·lusionista. Aquest serà l'espectacle La Gran Il·lusió

La Gran Il·lusió és el nou espectacle d'Antonio Díaz (Premi Nacional de Màgia) amb el qual el jove il·lusionista es proposa repetir l'èxit del seu espectacle anterior La Sorprenent Història de Mr Snow.


Crítica: La gran ilusión

03/05/2014

Tot és possible?

per Núria Cañamares

Fascinant. 100% màgia, 100% show. Com els grans mags, Antonio Díaz descol·loca el públic i demostra amb naturalitat un esplèndid domini escènic. ‘La gran ilusión’ podria limitar-se a presentar un variat repertori de números de màgia, però està concebuda com un producte espectacular en tots els sentits que fa sentir al públic la sensació d’estar vivint una experiència inoblidable.

De la mà d’un audiovisual amb Josep Maria Pou, Emma Vilarasau i Joan Dausà, coneixem aquest jove mag que ha abandonat un programa televisiu estil ‘El Show de Truman’ en descobrir que la seva vida era una farsa. Fins aleshores, el seu entorn li havia dit que era un mag excepcional, però no ho creien plenament. Ara puja als escenaris d’arreu per autenticar-ho i, a jutjar per l’acollida del públic, atònit i entusiasta a parts iguals, ho aconsegueix sobradament.

Ni els ulls més observadors copsen com fa aparèixer i desaparèixer persones o bé com explica una història il·lustrada amb cartes. I, sempre, amb grans taules expressives i un humor simpàtic amb què també, sigui dit, pren una mica el pèl a l’espectador càndid.

És inevitable buscar l’explicació a allò que es té davant i no s’arriba a comprendre, però és més meravellós encara el deixar-se endur per la il·lusió i creure que sí, que tot és possible. Aquest espectacle segueix les passes del reeixit ‘La asombrosa historia de Mr. Snow’, la seva primera aventura en solitari i el consolida com una jove promesa del món de la màgia.

I si us agrada aquest gènere, una altra recomanació: no us perdeu la pel·lícula “Now you see me”.