La gran ilusión

informació obraAutoria:
Antonio Díaz
Sinopsi:

Després del Show de Truman, una cadena de televisió catalana produeix el segon Reality Show Total de la Història: Magic Life. 

El protagonista és el centre involuntari d'un programa de televisió que retransmet la seva vida 24 hores al dia. Els seus familiars i amics (Josep Maria Pou, Emma Vilarasau...) són actors de prestigi que interpreten un paper en la seva vida. Des de la seva infància, el protagonista sent una gran obsessió pels jocs de mans i tothom li fa creure que és un il·lusionista excepcional. Però la realitat és ben diferent. 

Un dia, per un error de producció, Antonio descobreix la veritat i decideix abandonar Magic Life. Serà llavors, fora del programa, on el protagonista es marqui un objectiu, fer un espectacle per demostrar a tothom que és un gran il·lusionista. Aquest serà l'espectacle La Gran Il·lusió

La Gran Il·lusió és el nou espectacle d'Antonio Díaz (Premi Nacional de Màgia) amb el qual el jove il·lusionista es proposa repetir l'èxit del seu espectacle anterior La Sorprenent Història de Mr Snow.


Crítica: La gran ilusión

29/04/2014

Un èxit aclaparador

per Iolanda G. Madariaga

La nova producció de l'il·lusionista Antonio Díaz, després del celebrat La asombrosa historia de Mr Snow, ha aconseguit un èxit rotund a la Mostra igualadina. El gran mag Antonio Díaz ha sabut desempallegar-se de la pols que els esperits més moderns i els al·lèrgics a la tradició troben en el món de il·lusionisme. La gran ilusión  és un espectacle de màgia dins un altre espectacle teatral que parla de la creació d'un personatge malgrat la persona que l'interpreta; una construcció que els mitjans de comunicació, amb la televisió al capdavant, estan portant ara a l'extrem. Les noves tecnologies de la imatge i la comunicació ho han fet possible i La gran ilusión  no fa altre cosa que constatar-ho fent-ne un ús dramatúrgic (amb l'estimable participació de Josep Maria Pou, Emma Vilarassau i Joan Daussà) . Però, abans que res, La gran ilusión  és l'espectacle d'un gran il·lusionista que fa els jocs de mans i els trucs d'escapisme més clàssics des d'una òptica molt contemporània. Des de la selecció musical, passant pel look de les partenaires i l'aplicació de les tècniques de reproducció de la imatge (en directe o en diferit), tot té un aspecte renovat i actual. Això no seria massa, no obstant, si l'espectacle no comptés amb el gran domini escènic i l'extraordinària capacitat de relació amb el públic del seu creador i protagonista absolut, Antonio Díaz.