La gran ilusión

informació obraAutoria:
Antonio Díaz
Sinopsi:

Després del Show de Truman, una cadena de televisió catalana produeix el segon Reality Show Total de la Història: Magic Life. 

El protagonista és el centre involuntari d'un programa de televisió que retransmet la seva vida 24 hores al dia. Els seus familiars i amics (Josep Maria Pou, Emma Vilarasau...) són actors de prestigi que interpreten un paper en la seva vida. Des de la seva infància, el protagonista sent una gran obsessió pels jocs de mans i tothom li fa creure que és un il·lusionista excepcional. Però la realitat és ben diferent. 

Un dia, per un error de producció, Antonio descobreix la veritat i decideix abandonar Magic Life. Serà llavors, fora del programa, on el protagonista es marqui un objectiu, fer un espectacle per demostrar a tothom que és un gran il·lusionista. Aquest serà l'espectacle La Gran Il·lusió

La Gran Il·lusió és el nou espectacle d'Antonio Díaz (Premi Nacional de Màgia) amb el qual el jove il·lusionista es proposa repetir l'èxit del seu espectacle anterior La Sorprenent Història de Mr Snow.


Crítica: La gran ilusión

19/01/2014

Veure per creure... no no!

per Josep Maria Viaplana

Després de l'èxit aclaparador que ha anat obtenint en el dia a dia del públic, i en festivals com FETEN de Gijón o la Mostra d'Igualada i Premi el Nacional de Màgia, amb el seu primer espectacle, -com a Antonio Díaz, després de l'etapa Abozzi- 'Mr. Snow', quin espectacle podia fer-nos ara l'Antonio?

La resposta l'hem tinguda aquests dies al Teatre Borràs de Barcelona, amb 'La gran ilusión'.

De la mateixa manera que en aquell ens explicava mitjançant uns clips de vídeo la història del 'més gran mag de tots els temps', en aquest descobrim també (amb les veus i rostres de Josep Maria Pou, Emma Vilarassau i Joan Dausà) que la vida del mag no és sinó una il·lusió: i no parlem del sentiment que inspira tot artista, sinó que la seva vida ha estat un muntatge d'un 'reality' televisiu, a imatge i semblança del 'Show de Truman' que va protagonitzar Jim Carrey.

En aquest nou espectacle, també la història que els vídeos ens expliquen té poc a veure amb els números de màgia que després veiem, tret d'un dels trucs, que fa una utilització espectacular del misteri de si el que es projecta en pantalla s'estarà rodant en aquell moment o, si es va rodar abans... com dimonis sabia l'Antonio els objectes i paraules que apareixen en la funció d'aquell dia?? I com en l'anterior 'Mr. Snow' també alguns dels trucs són retransmesos a través de la pantalla, donat que són més propis d'una vetllada de màgia de prop, que d'un gran teatre. Però la resolució és encertada, i sorprèn igualment.

Així és tot l'espectacle, una posada a prova a la nostra capacitat de sorpresa, un repte a poder explicar com s'ho fa per obtenir els resultats que aconsegueix en escena. Aquells que com jo intenten entendre-ho tot, donar una explicació lògica a les coses, se'n van amb 'deures' cap a casa, ballant-lis el cap intentant formular respostes. La resta, simplement impressionats, saben que ha valgut la pena venir-lo a veure.

'La gran ilusión', a part, és un espectacle més gran: tres joves ajudants participen en ell, i un sospita que no és gratuït, i que per la magnitud i complexitat d'alguns números, era necessari que més gent hi treballés. Però sobretot, és una combinació d'espectacle, tècnica (pel vídeo sobretot), bons númernos màgics, bona interpretació del seu protagonista i un ritme endimoniat, malgrat ell en faci broma al principi.

Tots els números són nous, excepte (i crec que és lògic) el que potser va ser la gran trobada del 'Mr. Snow', el de les ombres, que ara apareix reinventat i perfeccionat per aquesta gran il·lusió.

Quan aneu a sortir de la sala, emmig dels (segurs) grans aplaudiments finals, no us perdeu la clucadeta d'ull que el Josep Maria Pou ens fa des de la pantalla, a manera de Big Brother, donant-nos, potser, alguna pista que faríem bé en estudiar.

I a tots aquells que no heu arribat a temps a comprar entrades per aquests dies al Teatre Borràs (que ha penjat 'Localitats exhaurides' gairebé sempre), no us preocupeu: El mes de febrer LA GRAN ILUSIÓN serà al COLISEUM de Barcelona uns quants dies més. Com que no en seran gaires... espavileu-vos!

Esteu avisats.