La ratonera

informació obraAdaptació:
Victor Conde
Direcció:
Victor Conde
Escenografia:
Ana Garay
Vestuari:
Ana Garay
Il·luminació:
Carlos Alzueta
Composició musical:
Marc Alvárez
Caracterització:
Toni Santos
Autoria:
Agatha Christie
Producció:
Nearco Producciones, Olympia Metropolitana, Txalo Producciones, Iniciativas Teatrales.
Intèrprets:
Mariona Ribas, Ferran Carvajal, Aleix Rengel, Xavier Bertran, Anna Gras-Carreño, Santi Ibáñez, Joan Amargos, Isabel Rocatti
Sinopsi:

Després de 62 anys triomfant ininterrumpidament a Londres, arriba a Barcelona La Ratonera d’Agatha Christie! Més de 10 milions d’espectadors, més de 20 000 representacions, 300 actors i diversos records Guiness l’avalen.
Agatha Christie, la indiscutible Reina del Misteri, ens sorprendrà amb el seu major clàssic teatral al seu més pur estil que mai envelleix…8 personatges aïllats accidentalment a la Mansió Monkswell; es cerca a l’assassí que sembla estar entre ells…i res és el que sembla!! 

Crítica: La ratonera

04/04/2014

Agatha Christie en estat pur

per Toni Polo

Agatha Christie en estat pur. Teatralment pot convèncer o no, però és indubtable que el públic que omple el Teatre Apolo surt content, satisfet, intrigat i còmplice d’allò que ha vist. Ningú no explicarà mai qui és l’assassí... Vull dir que La ratonera és, tant com una obra de teatre, un joc. El tauler d’aquest Cluedo, és una mansió victoriana a la qual arriben els ostes, els sospitosos de cometre un crim, un per un, restant aïllats per la neu. Tot molt clàssic, molt misteriós. La posada en escena no estalvia res. Una atmosfera molt adient, molt d’època. Els personatges, molt ben definits (tan, que sembla que ja els coneixem, no tant del teatre com de les sèries televisives) i els actors parlen... massa clar, amb un to massa estudiat i poc natural (crec que no calen certes cantineles, ni exagerar tant en la vocalització); potser és cosa de portar un clàssic (Agatha Christie) a escena. Tot plegat, el joc teatral manté l’interès i una cosa està clara: agrada a grans i a petits.


Trivial