La ratonera

informació obraAdaptació:
Victor Conde
Direcció:
Victor Conde
Escenografia:
Ana Garay
Vestuari:
Ana Garay
Il·luminació:
Carlos Alzueta
Composició musical:
Marc Alvárez
Caracterització:
Toni Santos
Autoria:
Agatha Christie
Producció:
Nearco Producciones, Olympia Metropolitana, Txalo Producciones, Iniciativas Teatrales.
Intèrprets:
Mariona Ribas, Ferran Carvajal, Aleix Rengel, Xavier Bertran, Anna Gras-Carreño, Santi Ibáñez, Joan Amargos, Isabel Rocatti
Sinopsi:

Després de 62 anys triomfant ininterrumpidament a Londres, arriba a Barcelona La Ratonera d’Agatha Christie! Més de 10 milions d’espectadors, més de 20 000 representacions, 300 actors i diversos records Guiness l’avalen.
Agatha Christie, la indiscutible Reina del Misteri, ens sorprendrà amb el seu major clàssic teatral al seu més pur estil que mai envelleix…8 personatges aïllats accidentalment a la Mansió Monkswell; es cerca a l’assassí que sembla estar entre ells…i res és el que sembla!! 

Crítica: La ratonera

18/11/2014

El Cluedo vivent

per Teresa Ferré

Anar a veure La Ratonera és una mica sentir-se part d’una tradició, la teatral. Així que, de la mateixa manera que els catòlics s’aproparan a algun pessebre vivent en les properes setmanes, nosaltres hem anat a veure el què d’aquest Cluedo vivent. 

Aquest muntatge aposta per una posada en escena d’escenografia sòbria, allunyada de la mansió victoriana recarregada habitual. Un bon joc d’il·luminació, en algun moment especial per afegir suspens a la cosa, i un vestuari cuidat al detall són l’embolcall perfecte per a una història que no és de les que més ens han cridat l’atenció de la gran Agatha Christie.

La gran part del repartiment escollit són professionals ben coneguts del públic, tant per les seves carreres teatrals com televisives. I un debut, el de Joan Amargos, el personatge més fresc i dinàmic de la funció. Perquè la resta, sota la direcció de Victor Conde, adquireixen tots un aire hieràtic que, de tant marcat i remarcat, acaba per avorrir a l’espectador. Tot i això, ja porten dues temporades d'èxit al Teatre Apolo enganxant a la cadira a públic de totes les edats. Estaran a Barcelona fins aquestes festes.

Trivial