Légende

informació obraDramatúrgia:
Romain Teule
Intèrprets:
Romain Teule
Sinopsi:

Légende és un projecte que s’apropia dels codis d’una conferència per parlar sobre què comparteixen tots els idiomes. Pren de punt de partida l’estudi del fictici ‘llenguatge dels ocells’ i les preguntes que aquest estudi genera. Légende és un intent d’endinsar-nos en el món de les paraules, de jugar amb elles i qüestionar-les. Quins són els seus poders? En què fallen? Una paraula com a espectacle.

Crítica: Légende

07/09/2020

Simpàtica tesi per fer volar coloms

per Jordi Bordes

L’actor Romain Teule té aquell cos llarg i prim que, amb un jersei groc canari, dóna una fisonomia singular, còmica. És molt buscada perquè Teule planteja un joc escènic en què tot és erroni, i alhora tot acaba tenint el seu sentit surrealist.

seria possible entendre el llenguatge dels ocells? Més enllà del sonor, també el dels gestos. Pere hosta ja en feia una veritable guia a Pájaru, amb el seu clown singular. Ara, Teule, ensopega voluntàriament amb le sparaules. Amb el joc de la sobretitulació permet segir un discurs coherent mentre ell va rellegint les paraules transformant-les (pájros amb parajes, per exemple) i que esclata una nova i imprevista interpretació. El joc de desgranar paraules de Jordi Oriol (La niña gorda o L'empestat, per exemple), pervertint l'arrel de la paraula per semblances fonètiques, ara esclata en mil bocins.

La paraula és arbitrària. Ja es va fer evident a The mountain de L'Agrupació Sr. Serrano. Romain Teule planteja una nova conferència escenificada, d'un surrealisme exquisit presentava que coincideix amb els de La teoría de la pelvis que precisament, preinaugurava el FITT, uns dies abans en format videoconferència.