Llibert

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
ESCENA 25
Itineraris recomana

Autoria:
Gemma Brió
Direcció:
Norbert Martínez
Intèrprets:
Gemma Brió, Tàtels Pérez, Mürfila
Interpretació musical:
Mürfila
Escenografia:
Lluc Castells
Vestuari:
Bàrbara Glaenzel
So:
Ramón Ciercoles
Producció:
Marta Fluvià
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Una mare relata els 15 dies de la vida del seu fill i com passen, ella i la seva parella, des de l’explosió de felicitat de saber que està embarassada, fins a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir-se. La muntanya russa per la que ha de passar, com va canviant la seva projecció sobre la vida futura, la visió que té de tot el que l’envolta, de la malaltia, de la mort, les decisions que ha de prendre, els dubtes, el dolor, els entrebancs i les contradiccions amb les que s’enfronta.
Sobre l’escenari, la mare convoca per necessitat dues còmplices, dos esperits que es materialitzen en una amiga i una cantant de rock, paraula i música, que aniran transmutant-se a mesura que transcorre la història en totes les veus que necessita el relat. Un relat que parteix d’una memòria que a vegades es trenca, i a vegades s’inventa a si mateixa, que barreja realitat i ficció, que vola cap a la fantasia i que toca de peus a terra. Des d’una visió molt personal, LLIBERT t’arrossega com una tromba d’aigua i et deixa, finalment, el solatge d’uns fets particulars que tenen valor universal. Un còctel d’humor i tragèdia que t’atrapa fins al final.

Crítica: Llibert

16/04/2014

Agraït

per Núria Cañamares

Agraït. Així se surt de ‘Llibert’. Agraït per sentir tant, per quedar absolutament atrapat en una història duríssima però amb ànima, per la valentia d’haver-la escrit i dut a escena, per la sinceritat i el rebuig als vetos, pel risc de fugir de convencionalismes, pel bon ús de l’humor negre...

Pocs espectacles són tan profunds com aquest. Et toca, et desperta, t’interroga, et commou, però no et fa mal. Té la capacitat de colpir-te i abraçar-te alhora. Emociona íntimament.

La paraula, la música, les rialles, el crit, el silenci, la llum, les ombres, la foscor, el jo, la família, els amics, els desconeguts... són els aliats per explicar aquest viatge personal que passa per la felicitat, la incomprensió, l’horror i la pèrdua interpretat des de la veritat i la transparència.

‘Llibert’ és el fill estimat a qui es desitja la mort i també el cara a cara davant la faceta més crua de la vida i tot allò altre que ens anem trobant al seu pas. ‘Llibert’ s’ha de viure, no es pot explicar. Aneu-hi.


L'enllaç a Youtube no està disponible.