Llibert

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
ESCENA 25
Itineraris recomana

Autoria:
Gemma Brió
Direcció:
Norbert Martínez
Intèrprets:
Gemma Brió, Tàtels Pérez, Mürfila
Interpretació musical:
Mürfila
Escenografia:
Lluc Castells
Vestuari:
Bàrbara Glaenzel
So:
Ramón Ciercoles
Producció:
Marta Fluvià
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Una mare relata els 15 dies de la vida del seu fill i com passen, ella i la seva parella, des de l’explosió de felicitat de saber que està embarassada, fins a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir-se. La muntanya russa per la que ha de passar, com va canviant la seva projecció sobre la vida futura, la visió que té de tot el que l’envolta, de la malaltia, de la mort, les decisions que ha de prendre, els dubtes, el dolor, els entrebancs i les contradiccions amb les que s’enfronta.
Sobre l’escenari, la mare convoca per necessitat dues còmplices, dos esperits que es materialitzen en una amiga i una cantant de rock, paraula i música, que aniran transmutant-se a mesura que transcorre la història en totes les veus que necessita el relat. Un relat que parteix d’una memòria que a vegades es trenca, i a vegades s’inventa a si mateixa, que barreja realitat i ficció, que vola cap a la fantasia i que toca de peus a terra. Des d’una visió molt personal, LLIBERT t’arrossega com una tromba d’aigua i et deixa, finalment, el solatge d’uns fets particulars que tenen valor universal. Un còctel d’humor i tragèdia que t’atrapa fins al final.

Crítica: Llibert

11/04/2014

La veritat d'aquest muntatge colpeix en tots els sentits.

per Manuel Pérez i Muñoz

Teatre veritat podria ser una de les etiquetes aplicables a aquest sensacional Llibert que han tingut l'encert de rescatar per a noves funcions a la Biblioteca de Catalunya. Precisar, però, que qualsevol intent de classificar aquesta obra resultaria estèril.

Estem davant d'un emotiu muntatge basat en fets reals que tracta un tema duríssim (l'eutanàsia per a nadons) però que no renuncia a l'humor, tot convidant-nos a pujar a una muntanya russa d'emocions d'imprevisibles conseqüències. Esborronadors sentiments es barregen amb el punyent debat ètic, presentat de forma directa i sense complexos, que pot i deu despertar suspicàcies però que presenta l'encert de no caure en cap moment en el sentimentalisme gratuït ni en l'exposició naïf dels fets. Una experiència increïblement humana, que es complementa amb el torrent energètic de les interpretacions i amb la força musical del rock descarnat de Mürfila.

Cal veure Llibert, s'ha de gaudir com el que és, un dels muntatges més corprenedors que hagi donat mai el nostre teatre. Porteu, això sí, mocadors en quantitat, la veritat d'aquest muntatge colpeix en tots els sentits.

L'enllaç a Youtube no està disponible.