Moustache, The Rhythm Musical

informació obraCoreografia:
Sharon Lavi, Júlia Ortínez
Companyia:
Companyia de claqué Coco Comin
Direcció Musical:
Xavier Mestres
Intèrprets:
Companyia de claqué Coco Comin
Escenografia:
Paco Azorí­n
Producció:
Coco Comin
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.


Moustache, The Rhythm Musical narra una història inèdita, ambientada en el Londres de principis del segle XX, que sintetitza en clau d’humor els personatges, els costums, les tradicions i els sentiments de la societat britànica de l’època, convidant a l’espectador a viatjar en l’espai i el temps per llocs coneguts i paratges exòtics, i gaudir com a públic privilegiat de les històries que es representen sobre l’escenari d’un divertit i atrevit music hall.

Amb una posada escena espectacular, un ritme trepidant, una història apassionant i molt d’humor Moustache és el musical revelació de la temporada. Un espectacle apte per a tots els públics, que compta amb un elenc de 4 actors-cantants, 6 músics en directe i un cos de ball compost per 11 ballarins de la Companyia de Claqué Coco Comin.
Un musical que et sorprendrà!

Crítica: Moustache, The Rhythm Musical

29/12/2016

VISCA EL TAP DANCE

per Ferran Baile

Espectacle d´alt nivell, amb deu ballarins, quatre cantants, un actor-mim-ballarí i un actor, i una orquestra de sis músics i amb trenta cinc números musicals, tots ells de bella factura, alguns excepcionals.

La reconeguda coreógrafa i pedagoga Coco Comín és l´artífex de Moustache. The Rythm Musical Comedy.  Seu és el guió, les lletres de les cançons i la direcció escènica. Situats a Londres l´any 1930, comença l´espectacle amb la trista noticia de l´incendi que ha devastat el conegut Moustache Club i en el que ha mort el popular còmic conegut pel Petit Max. Entre els números musicals l´espectacle fa un flash-back fins el 1910, quan al local sols hi anaven les classes treballadores i com a signe característic era obligat portar bigoti. Eren els inicis d´un còmic que aconseguiria ser l´ ànima del local i cridaria l´atenció del rei Eduard VII que es transformaria en un dels espectadors habituals. Alié a la fama, el Petit Max al pas dels anys viu dins seu la tragèdia de l´artista que voldria interpretar Shakespeare, identificat en Ricard III, aquell rei petit i estrafet com ell es considera sentint-se presoner del pallasso convertit en bufó, encasellat en una comicitat enginyosa però superficial. 

L´actor-mim-ballarí Sergio Franco fa un gran treball donant vida al Petit Max. Amb ell, vivint la seva angoixa l´amiga a l´escenari Cames LLargues, Julia Ortínez, notable actriu, coreògrafa i ballarina de físic prim i considerable estatura, que em porta el record de la mítica Ann Miller  (Un dia a Nova York), , cabells rossos en cascada, ulls blaus i una cara molt expressiva i amb una vis còmica amb toc d´una Mary Santpere juvenil i guapa.

LES COREOGRAFIES

Un luxe tenir a l´escena a un dels millors ballarins de claqué, Sharon Lavi, un gran mestre de l´especialitat i que signa les vibrants i imaginatives coreografies de l´espectacle al costat de Cocó Comín i Raquel Ortínez. Destaquem el cos de ball, que no para al llarg de les dues hores i amb continus canvis de vestuari, Aina Casanovas, Evangelina Esteves, Eugènia Mur, Laura Cugat, Alejandro Carrera, Alex Llorca, Marius Praniauskas y Gustav Borehed.  I a l´actor Jose A. Moreno que dona vida al Reii a l´actriu ballarina Maria Bossy que interpreta al noi dels diaris.

LA MUSICA

Xavier Mestres, polifacètic actor-músic i compositor, amb un llarg i contundent currículum en cadascuna de les seves facetes, porta la direcció musical, composicions, arregles i veus, dirigint una orquestra de cinc músics, distribuïts a banda i banda del frontal-lateral de l´escenari. Una música que arriba nítida i amb l´intensitat adequada i unes lletres de les cançons i uns diàlegs que arriben també nítids sense que es perdi ni una paraula. No sempre es així a d´altres espectacles. Excepcionals els tres cantants-actors, tots ells amb un llarg recorregut pels millors musicals dels darrers anys, Albert Martínez, impressionant veu de “rocker”, Ernest Fuster i Joaquín Catalán, dominant diversos registres.

Menció especial per a la reconeguda actriu, cantant i pedagoga, Muntsa Rius, que apareix com estrella invitada en una escena. Finalment és just distingir als musics, tots ells amb moltes hores de vol musical, Narcís Vidal (guitarres i teclats), Roger Conesa (saxos, clarinet i guitarra), Jordi Sánchez (baix elèctric i contrabaix), Josep “Pinyu” Martí (bateria) i Luis Chacón (percusions).

L¨ESCENOGRAFIA

Magnífica l´escenografia amb imatges projectades, dissenyada per Paco Azorín i Carlos Pujol,que ens porta al Londres de principis de segle, amb l´afegit d´imatges 3D dissenyades per Jordi Lladó. Impecable el disseny de só de Toni “Nuanyo” Castaño, el de llums de Lluis Marti i el de vestuari, prop de 30 canvis, dissenyat per la pròpia Coco Comín amb disseny d´estilisme, perruques i postisseria de Toni Santos.

LA PRODUCCIÓ

Es tracte d´una producció de Cocó Comín Musicals (Bojos per Broadway-Luz de gas, Grease, el Musical de tu vida-(Teatre Victoria-gira estatal), Pinotxo-Teatre Condal, Chicago-(Teatre Arnau-Teatre Principal-gira per Catalunya), Fama (Teatre Tívoli-Teatre Apolo, Teatro Calderón de Madrid i gira estatal), El Nas Vermell (homenatge a Charlie Rivel-Teatre Arnau i gira per Catalunya), Oliver Twist (Jove Teatre Regina i gira per Catalunya), La Comèdia dels Errors (Jove Teatre Regina i gira per Catalunya), Xarlie i la fàbrica de xocolata (Jove Teatre Regina i gira per Catalunya), Grease el Musical (Cúpula de Las Arenas, Teatro Coliseum de Madrid i gira estatal) i No et vesteixis per sopar-Teatre Condal.  

Colbas S.A, propietat dels germans Jonathan i David Sánchez, amb el nom comercial de Teatre Apolo, que ha programat durant els seus més de cent anys d´història grans èxits teatrals i ha acollit espectacles com Sweeny Todd, Cabaret o Fama. Recentment a entrat en la producció teatral amb l´exitosa La Ratonera, que va estar en cartell al llarg de dues temporades.  


EL PROGRAMA DE LUXE

Per sols un euro, paga la pena aconseguir el llibret programa amb tota la informació sobre el muntatge i els seus protagonistes.

Ah! Al entrar us donaran un moustache, tan per homes com perdones, poseu-vos-el i feu-vos la foto pertinent. Segur que els vostres amics i amigues ho celebraran.

Per tenir més informació, imatges....

www.cococomin.net,

www.moustacheelmusical.com

www.teatroapolo.com/moustache

text: ferranbaile@gmail.com