Nit de musicals: Swing Broadway

informació obraDirecció:
Paco Mir
Dramatúrgia:
Paco Mir
Direcció Musical:
Andreu Gallén
Coreografia:
Maria Bossy
Intèrprets:
Albert Bolea, Xavi Duch, Ivan Labanda, Mercè Martínez, Marta Ribera, Diana Roig, Lucía Torres, Àngel Llàcer (col·laboració), Companyia Bratislava (col·laboració), Ballarins: Maria Bossy, Alejandro Carrera, Roser Font, Alejandro Llorca, Salva López, Marius Praniauskas i Èlia Solé
Interpretació musical:
Barcelona Jazz Orchestra, Dani Alonso (direcció orquestra)
Escenografia:
Marc Udina
Vestuari:
Marc Udina
Traducció:
David Pintó (cançons)
Il·luminació:
Ignasi Morros
So:
Joan Gil
Autoria:
Joan Baixas, Cildo Meireles
Estrena:
Grec 2016
Sinopsi:

El públic barceloní té fam de teatre musical i la prova és una Nit de musicals que va néixer el 2014 i que, després d'haver obtingut una resposta excepcional del públic, torna ara convertida en una cita ineludible del festival Grec. 

Un any més, l'espectacle té una personalitat pròpia que en aquesta edició marca Paco Mir, un home de teatre especialment conegut per la seva feina amb Tricicle però que també treballa en solitari i que, al Grec, ja ha dirigit en els últims anys muntatges com El sopar dels idiotes (1998) o La banqueta (2013). 

La revista Teatralnet organitza una vetllada que fondrà veu i coreografies i que promet emocionar els espectadors i espectadores amb un repertori format per temes coneguts de musicals nord-americans com Gypsy, Guys and Dolls o Kiss me Kate, entre d'altres. Els interpreta la big band Barcelona Jazz Orquestra, que farà sonar els temes cantats per una tria excepcional d'intèrprets i ballats per una companyia de ball especialment creada per a l’ocasió. 

Nit de teatre i música amb tot el swing de Broadway.

Crítica: Nit de musicals: Swing Broadway

27/07/2016

EL GREC VA SER BROADWAY

per Ferran Baile

El públic unànimement dempeus va saludar ambo ovació i continuats “bravos” aquesta Nit de Musicals-Swing Broadway, vibrant i fresc homenatge als mítics  musicals de Broadway.

Reunits a l´escenari set excel.lents cantants-actors-ballarins i set excel.lents ballarins, impecablement acompanyats per la Barcelona Jazz Orquestra (15 músics, sota la direcció de Dani Alonso), un cor vocal de quinze components alumnes de las escoles Aules, Eòlia, Coco Comín, Memory, Lazzigags i Esart, artistes invitats i una original dramatúrgia i una direcció plena de ritme de Paco Mir. El mateix Mir amb David Pintó i Roser Batalla són els autors dels textos en català de les cançons que intercalen encertats comentaris locals i d´actualitat.

Tot comença com si fos una festa de barri, amb la reivindicació del carrer Broadway, que finalment acaba essent una brillant avinguda amb la sensació de que el musical català i molt en concret els components d´aquest brillant repartiment han donat un pas més endavant. Un Ivan Labanda estelar (presentador, cantant, ballarí, imitador), va donant entrada a la resta d´artistes.  Mercé Martinez sempre estel.lar, domina l´escena, com actriu i com a cantant, amb interpretacions de gran nivell (extraordinari el seu diàleg jazzístic amb la trompeta de Mattew Simon o el divertit duet recorrent la platea del Grec amb Labanda). Patricia Paisal, potent i sensual (Hot), Diana Roig dotada d´una notable potència vocal (Es el meu home) i una Lucía Torres cada vegada més polivalent i plena de picardia, completant la part actoral-cantant femenina. A la

part masculina, hi són, excel.lents Javier Arroyo-Jota i Xavi Duch (actors-ballarins-claquetistes-cantants), conjuntament amb Ivan Labanda. El cos de ball, magnífic, està format per Alejandro Carrera, Alejandro Llorca, Roser Font, Salva Lòpez, Marius Praniauskas y Elia Solé, sota la direcció coreogràfica i la presencia també com a ballarina de l´excepcional Maria Bossy (extraordinari número de claqué col.lectiu).

Àngel Llàcer és el principal artista invitat, l´estrella que acompanya de forma sorpresa la vetllada amb un inici molt ben aconseguit on es barregen l´original i la còpia (Ivan Labanda clavant l´imitació de la veu de Llàcer amb el propi Llàcer). A continuació, deixant el personatge histriònic i rondinaire que ha creat, sorgeix el gran artista que és Àngel Llàcer amb una magistral interpretació a lo Frank Sinatra i més, del popular tema “New York, New York”, que va deixar bocabadat a més d´un-a.

Completant la llista d´artistes convidats la Companyia Bratislava (Laura Pau, Anna Arena, Jofre Bellés i Albert Ruiz), que ens varen oferir uns números del seu paròdic espectacle sobre els aspirants al món de l´espectacle a la recerca d´una oportunitat,  i la participació de Miguel Angel Sánchez i Angeles Castuera.

El Grec va ser Broadway. Chapeau!!!!!

text: ferranbaile@gmail.com