Opening night

informació obraCoreografia:
La Veronal
Companyia:
La Veronal
Sinopsi:

L’escenari, indret per excel·lència del dispositiu teatral, protagonitza el nou muntatge de La Veronal

Des de la primera imatge mental, la primera projecció d'una idea inspiradora, a la primera vegada que s'aixeca el teló d'un espectacle, hi ha tota una successió d'esdeveniments que comencen a precipitar-se amb la força d'una bola de neu vessant avall. Tot el que passa en aquest interval de temps travessa la vida dels que formen part de tot l'entramat, des del director fins a l'espectador que arriba en l'últim moment.

Tots, en major o menor mesura, posem part de la nostra vida en el que fem i per això hi ha molta veritat dins de la ficció que es mostra damunt de l'escenari.

Opening Night reflecteix la profunda admiració que tinc com a director escènic per la pel·lícula de John Cassavetes, de la qual he pres el títol. Gena Rowlands va dir en una ocasió «Vivíem per al cinema. Van ser anys intensos i apassionants. Els millors de la meva vida.» La meva vida han estat les arts escèniques des que vaig fundar La Veronal ja fa més de 10 anys i he viscut cada experiència i cada projecte des de totes les dimensions que formen el procés. Per això, en aquesta obra basada en la meva pròpia experiència, vull mostrar-li al públic tot el que passa des d'aquesta primera idea inicial en totes les seves dimensions, des de l'immaterial i psicològic fins al que és físic i tangible.

Aquesta obra acaba allà on han començat totes les altres, quan el silenci s'apodera de la sala i es conté la respiració perquè el teló està a punt d’aixecar-se.

Crítica: Opening night

13/04/2021

La Veronal al país de les meravelles

per Manuel Pérez i Muñoz

Sota el segell característic de Marcos Morau, coreògraf i director, La Veronal està arribant molt lluny. La seva voluminosa agenda internacional –ara congelada per la pandèmia– tindrà la seva consagració el juliol amb l’arribada de la peça ‘Sonoma’ al Festival d’Avinyó. Serà la primera companyia de dansa catalana que actuarà al llegendari Palais des Papes. A més, el cap de setmana passat es van penjar la medalla en un inèdit debut d’una formació local de moviment a la Sala Gran del TNC. El seu espectacle ‘Opening night’ és precisament un homenatge al món del teatre, al fulgor màgic dels seus llums, també a les seves ombres tan marcades i, és clar, als seus fantasmes.

LLEGEIX LA CRITICA SENCERA AL MITJÀ