Patatu

informació obraCompanyia:
Cia. Únics Produccions
Autoria:
Àngels Bassas, Laurent Gaudé
Adaptació:
Àngels Bassas
Direcció:
Albert González (dir.escènica), Lluís Juanet, Àngels Bassas, (dir.artística)
Caracterització:
Tere Afan
Intèrprets:
Moi Aznar, Ramon Balasch / Toni Figuera, Àngels Bassas, Aina Quiñones/ Lua Amat
Escenografia:
Mònica Galvez, Elisenda Pérez
Vestuari:
Montse Gràcia, Leo Quintana
Composició musical:
Juan Flores, P.J. Hermosilla, Marcel Botella
Direcció Musical:
Ramon Balasch
Il·luminació:
Aleix Ramisa
Producció:
Grec 2014
Traducció:
Joan Casas
Sinopsi:

Les històries que l’actriu i autora Àngels Bassas inventava per al seu fill s’han convertit en llibres. I els llibres... en un patatuespectacle ple d’aventures divertidíssimes!

A més d’actriu de cinema, teatre i televisió, Àngels Bassas és una mare que, com la majoria, portava el seu fill a escola cada dia. I en el trajecte l’entretenia amb les aventures d’un personatge inventat. Qui era? Doncs el Patatu, un mig pagès mig pallasso que viu a la muntanya i té una pila d’amics amb qui passa moltes aventures divertides. Totes es van convertir en llibres editats per La Galera amb la col·laboració de l’il·lustrador Pedro Rodríguez i ara, després de l’èxit que han tingut, s’han convertit en un espectacle teatral patatufantàstic on podreu viure en directe una història original, divertida, màgica i sorprenent per a grans i per als més petits. Ha arribat la patatumania!

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 3 anys.

Crítica: Patatu

22/07/2014

Amalgama de referents infantils

per Núria Cañamares

Si agafem una mica d’Els barrufets, Harry Potter, Les Tres Bessones, la campaneta d’en Peter Pan i altres creacions de la factoria Disney, ho nodrim d’un fil argumental afegint-hi un polsim d’imaginació i ho barregem tot ben barrejat... puff! tenim ‘Patatu’. El muntatge, coproduït pel Grec i Únics Produccions, porta a l’escenari l’univers d’en Patatu, un conjunt d’històries i personatges inventats dia rere dia per l’actriu Àngels Bassas quan acompanyava el seu fill a l’escola que han desembocat en la publicació d’una sèrie de contes infantils i, ara també, una producció teatral.

D’aquí que en Patatu (que vindria a significar “pallasso” per un nen de 2 anys) comparteixi protagonisme amb en Mag Martí –inspirat en el fill de l’autora– i que sigui aquest qui, sàviament, resolgui els insòlits casos de Patatum. D’aquí també que l’escenografia neixi d’un enorme llibre obert, de les pàgines del qual sorgeixen els diferents elements de la història.

Aventures, molta disfressa, música i màgia configuren un espectacle amb alts i baixos que connecta intermitentment amb el públic i això, amb infants, és molt perillós. Es toca el pati de butaques, se n’indueixen els crits i aplaudiments, es recreen alguns dels gags de la Bíblia de l’animació i, fins i tot, es col·loca un nas de pallasso als petits, però en alguns passatges cal una revifalla.

Aferrissar-se al captivador món de la màgia és una intel·ligent cura en salut, però abusar-ne o convocar un Consell de Mags (un privilegi, per cert, comptar amb la intervenció virtual d’alguns dels principals il·lusionistes del país, encara que encabits en una petita pantalla) pot considerar-se un pèl gratuït tenint en compte que ‘Patatu’ s’adreça a partir de 3 anys.

El temps dirà si la Patatumania troba els seus fans també al teatre.