Patatu

informació obraCompanyia:
Cia. Únics Produccions
Autoria:
Àngels Bassas, Laurent Gaudé
Adaptació:
Àngels Bassas
Direcció:
Albert González (dir.escènica), Lluís Juanet, Àngels Bassas, (dir.artística)
Caracterització:
Tere Afan
Intèrprets:
Moi Aznar, Ramon Balasch / Toni Figuera, Àngels Bassas, Aina Quiñones/ Lua Amat
Escenografia:
Mònica Galvez, Elisenda Pérez
Vestuari:
Montse Gràcia, Leo Quintana
Composició musical:
Juan Flores, P.J. Hermosilla, Marcel Botella
Direcció Musical:
Ramon Balasch
Il·luminació:
Aleix Ramisa
Producció:
Grec 2014
Traducció:
Joan Casas
Sinopsi:

Les històries que l’actriu i autora Àngels Bassas inventava per al seu fill s’han convertit en llibres. I els llibres... en un patatuespectacle ple d’aventures divertidíssimes!

A més d’actriu de cinema, teatre i televisió, Àngels Bassas és una mare que, com la majoria, portava el seu fill a escola cada dia. I en el trajecte l’entretenia amb les aventures d’un personatge inventat. Qui era? Doncs el Patatu, un mig pagès mig pallasso que viu a la muntanya i té una pila d’amics amb qui passa moltes aventures divertides. Totes es van convertir en llibres editats per La Galera amb la col·laboració de l’il·lustrador Pedro Rodríguez i ara, després de l’èxit que han tingut, s’han convertit en un espectacle teatral patatufantàstic on podreu viure en directe una història original, divertida, màgica i sorprenent per a grans i per als més petits. Ha arribat la patatumania!

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 3 anys.

Crítica: Patatu

20/07/2014

DEL LLIBRE A L´ESCENARI

per Ferran Baile

El simpàtic pallasso pagès i els seus amics prenen cos i vida dins del món del teatre. En Patatu, el seu amic Martí-el nen mag, el bondadós gegant Pitxurrini, les Entremaliades Bruixes, la fada Llumeta i sa majestíssima bruixíssima Malèvola, desprès d´encandilar a mils i mils de nens i nenes mitjançant la col.lecció d´Històries d´en Patatu d´editorial La Galera, pugen a l´escenari.

Tot va començar amb aquelles senzilles històries que inventava una mare atribolada per amenitzar el camí de l´escola del seu petit fill. Al nen se li varen unir els amics i amigues i més endavant els companys de classe. Tots volien més i més històries. Així que la mare, que no era altre, que l´excel.lent actriu Àngels Bassas va acabar encara més atribolada, però feliç, inventant-se cada dia noves i noves històries que explicar al dia següent.  Això li va descobrir una nova faceta, la d´escriptora. És així com va néixer el primer llibre d´en Patatu, amb les il.lustracions de Pedro Rodriguez.

Ara les històries i els dibuixos són dalt l´escenari. No podia ser d´altre manera, sent l´Àngels actriu i a més espectadora junt al seu fill des de fa anys de Viu el Teatre. El mateix equip d´Únics Produccions (amb Benjamí Conesa en la direcció escènica) que va traslladar amb èxit del llibre a l´escenari, El Petit Dalí, ha estat l´encarregat d´aquest nou muntatge.

L´espectacle funciona i farà les delícies de tots els lectors i lectores del Patatu.

Entre els seus principals alicients estàn les musiques i cançons de Juan Flores, P.J. Hermosilla i Marcel Botella, la potent i deliciosa interpretació d´Aina Quiñones (una nena de 12 anys, experimentada actoral i musicalment a Los Miserables, que dona vida al petit mag Martí), la sorpresa filmada de veure com a protagonistes del Congrès de Mags als autèntics il.lusionistes (Juan Tamariz, Mag Lari, Antonio Díaz-Mago Pop, Màgic Andreu, Joana Andreu i Selvin) i a la pròpia autora `l´actriu Àngels Bassas gaudint dins l´escenari donant vida a la Bruxíssima Malèvola.

Un espectacle que va dirigit de forma molt concreta a espectadors entre 3 i 6 anys i que s´estrenarà de nou per les dates de Nadal al Teatre Romea, dins de la nova programació Petit Romea.

Més informació : www.unicsproduccions.com, www.angelsbassas.com i www.lagaleraeditorial.com

Text : ferranbaile@gmail.com