Patatu

informació obraCompanyia:
Cia. Únics Produccions
Autoria:
Àngels Bassas, Laurent Gaudé
Adaptació:
Àngels Bassas
Direcció:
Albert González (dir.escènica), Lluís Juanet, Àngels Bassas, (dir.artística)
Caracterització:
Tere Afan
Intèrprets:
Moi Aznar, Ramon Balasch / Toni Figuera, Àngels Bassas, Aina Quiñones/ Lua Amat
Escenografia:
Mònica Galvez, Elisenda Pérez
Vestuari:
Montse Gràcia, Leo Quintana
Composició musical:
Juan Flores, P.J. Hermosilla, Marcel Botella
Direcció Musical:
Ramon Balasch
Il·luminació:
Aleix Ramisa
Producció:
Grec 2014
Traducció:
Joan Casas
Sinopsi:

Les històries que l’actriu i autora Àngels Bassas inventava per al seu fill s’han convertit en llibres. I els llibres... en un patatuespectacle ple d’aventures divertidíssimes!

A més d’actriu de cinema, teatre i televisió, Àngels Bassas és una mare que, com la majoria, portava el seu fill a escola cada dia. I en el trajecte l’entretenia amb les aventures d’un personatge inventat. Qui era? Doncs el Patatu, un mig pagès mig pallasso que viu a la muntanya i té una pila d’amics amb qui passa moltes aventures divertides. Totes es van convertir en llibres editats per La Galera amb la col·laboració de l’il·lustrador Pedro Rodríguez i ara, després de l’èxit que han tingut, s’han convertit en un espectacle teatral patatufantàstic on podreu viure en directe una història original, divertida, màgica i sorprenent per a grans i per als més petits. Ha arribat la patatumania!

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 3 anys.

Crítica: Patatu

21/07/2014

El conte d'`Àngels Bassas

per Víctor Giralt

Espectacle adreçat a majors de 3 anys segons el fulletó; ideal per a infants d’ entre 4 i 8, al  meu parer. De bona factura i notables mitjans, no és un muntatge que es pugui dur a qualsevol teatre de barri, ni de bon tros.

El pagès i pallasso Patatu i el mag Martí han  d’esbrinar quin és l’estrany encanteri que ha fet sortir alhora el sol i la lluna a Patatum, el poble on viuen. Amb humor i algun passatge musical, ens menen per diverses aventures i ens presenten personatges estrafolaris, com el gegant Pitxurrín o la bruixa Malèvola (que encarna la mateixa Àngels Bassas, autora del conte i de l’adaptació teatral).

Escenografia imaginativa, sense excessos però eficaç.  Vestuari i maquillatge notables,  bressolant unes molt bones interpretacions (6 còmics fan una dotzena de personatges). Impactant Aina Quiñones, de 12 anys, una de les nenes d’ ‘Els miserables’ al BTM.  Menuda  (figura que el mag Martí, el personatge que encarna, té 7 anys) però d’immens talent. El seu domini del ‘tempo’, tan en diàlegs com en fragments cantats i ballats, és pura delícia. Animal d’escenari.

Un espectacle familiar que mereix una vida molt més llarga que la del Mini-Grec.