Les històries que l’actriu i autora Àngels Bassas inventava per al seu fill s’han convertit en llibres. I els llibres... en un patatuespectacle ple d’aventures divertidíssimes!
A més d’actriu de cinema, teatre i televisió, Àngels Bassas és una mare que, com la majoria, portava el seu fill a escola cada dia. I en el trajecte l’entretenia amb les aventures d’un personatge inventat. Qui era? Doncs el Patatu, un mig pagès mig pallasso que viu a la muntanya i té una pila d’amics amb qui passa moltes aventures divertides. Totes es van convertir en llibres editats per La Galera amb la col·laboració de l’il·lustrador Pedro Rodríguez i ara, després de l’èxit que han tingut, s’han convertit en un espectacle teatral patatufantàstic on podreu viure en directe una història original, divertida, màgica i sorprenent per a grans i per als més petits. Ha arribat la patatumania!
Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 3 anys.
El salt dels contes en suport llibre a l'escenari ha donat l'oportunitat de crear un personatge de ficció amb denominació d'origen per als primers lectors que gairebé el coregen fets uns fans, quan el veuen, com si fos aquell col·lega seu d'ofici artístic, en Geronimo Stilton. Si el milanès és un periodista amb musell i cua i tafaner, aquest, en Patatu, és un pagès català, amb tractor inclòs i amb vocació de pallasso de pista, però que també té una mica de tafaner, amb un caràcter de bon jan i a qui no fa res embrancar-se en qualsevol aventura que se li posi al davant.
L'actriu Àngels Bassas és l'autora d'aquesta sèrie i la creadora d'aquest personatge que va néixer gairebé per atzar, fent camí de l'escola a peu amb el seu fill. L'il·lustrador tortosí Pedro Rodríguez hi ha posat les imatges —col·labora també en aquest espectacle en la confecció dels figurins— i La Galera hi ha posat l'estructura editorial imprescindible perquè la sèrie fos coneguda i acceptada amb èxit. (...)
El ritme escènic manté en actiu els petits espectadors perquè pensa molt en ells i els arrossega amb els personatges que ja coneixen, amb els intermedis musicals i amb la presència dels éssers fantàstics del món d'en Patatu, a més, esclar, de les reaccions clownesques que té del qual, veient-lo actuar, ningú no diria que el seu fort són els crestalls, les patateres, els bancals de carxofes o els d'enciams i cols. (...)
La mateixa autora, Àngels Bassas, forma part també del repartiment. El seu paper més esperat, esclar, és el de la Bruixa Malvada que representa amb una bona caracterització, de vestuari i de veu, i en el qual aboca la seva llarga experiència teatral al servei d'uns espectadors en formació. També l'actor Moi Aznar —un vell conegut del programa Viu el Teatre— és qui té el paper central d'en Patatu, un encert a l'hora d'escollir entre un actor de carn i os que personifiqui en Patatu i no un cap gros, que hauria resultat forçat i poc natural.
L'espectacle 'Patatu', però, també ha donat l'oportunitat de redescobrir una joveníssima actriu, Aina Quiñones —només 12 anys—, amb un futur escènic prometedor —atenció, directors de càsting!— i que guia l'acció en el paper del petit Mag Martí amb la destressa d'una actriu polivalent que tant se'n surt en els diàlegs, en els breus monòlegs, en el moviment o en les peces cantades. (...)
L'actriu Àngels Bassas ha aconseguit, doncs, dos objectius molt valuosos amb aquest espectacle: crear un personatge de ficció com en Patatu, que és ja un referent entre la generació més petita i donar una nova sortida escènica a una actriu preadolescent que tot fa pensar que no acabarà aquí la seva precoç trajectòria si continua treballant com fins ara. (...)