Patufet, el musical

informació obraAutor:
Joan Miquel Pérez, Felicia Zeller
Intèrprets:
Aina Quiñones / Aina Ros, Pol Nubiola, Pau Doz, Jofre Borràs, Miquel Malirach
Direcció Musical:
Joan Miquel Pérez
Coreografia:
Cristina Miralles
Vídeo:
Daniel Escalé
Vestuari:
Jordi Bulbena
Il·luminació:
Lluís Martí
So:
Joan gil
Caracterització:
Teresa Alonso
Dramatúrgia:
Ester Roma
Sinopsi:

El Patufet és el conte més popular entre els nens (i els pares...) de Catalunya. És un conte de superació, on la voluntat del menut venç tots els obstacles i res no l’atura.

 "Patufet El musical" és un espectacle familiar basat en el conte, embolicat en una banda sonora impressionant, i on es pot gaudir de projeccions audiovisuals en semi 3D que il·lustren els paisatges per on transcorren les aventures dels nostres petits amics: el Patufet, la delicada Marieta, la llesta Tecla (d'ordinador), i el rondinaire Click (de "Playmobil"). 
L'espectacle està concebut com qui posa un DVD i li dóna al "play": acció, música i cançons, audiovisuals, tot està pautat i coordinat a l'hora. 

Espectacle finalista al Premi de la Crítica espectacle familiar 2015


Crítica: Patufet, el musical

16/11/2015

Un Patufet diferent i molt ben trobat

per Víctor Giralt

Ferran González i Joan Miquel Pérez signen una versió lliure i molt imaginativa del conte tradicional d’ El Patufet. L’espectacle juga la carta d’estalviar escenografies de compromís apostant per les projeccions d’audiovisuals. Una decisió encertada, tenint en compte que la història demana recrear ambients i situacions molt diversos.

El Patufet que proposen González i Pérez recorda, en algun moment, un altre conte de diminuts, com és el Soldadet de Plom, mentre que pel to aventurer i els personatges evoca també el Màgic d’Oz. És un Patufet cansat que li prenguin el número per la seva escassa talla, disposat a demostrar que s’ha fet gran. Però la missió que li encarrega la mare  –dur l’esmorzar al seu pare- s’embolica ben aviat i el Patufet es veu abocat a un viatge ple d’emocions: comença al jardí a tocar de casa, passa per una botiga de joguines,  es capbussa a les clavegueres i va a raure, finalment, a una deixalleria. Al llarg d’aquest periple,  en Patufet –molt ben interpretat per Aina Quiñones, la nena que ja ens va sorprendre amb el seu paper a l’espectacle Patatu-  va sumant amics que l’acompanyen: una marieta, un click una mica maldestre i una tecla d’ordinador (patrona de Tarragona, diu, perquè és la T). Per la seva originalitat, aquests personatges, com els antagonistes -dos còmics lladregots disposats a tot per tal de recuperar un diamant-, enriqueixen enormement la història i fan de l’espectacle, servit en clau de musical, una experiència divertida i molt entretinguda, absolutament recomanable per a nens d’ entre 3 i 9 anys. No manquen els moments d’interacció amb els espectadors més petits (de la mà dels lladregots) i una hàbil utilització de l’espai, més enllà de l’escenari. Tenint en compte l’economia de recursos de la majoria d’espectacles familiars, es pot dir que aquest s’apropa, fins i tot, a una –petita- gran producció.


Trivial