Patufet, el musical

informació obraAutoria:
Joan Miquel Pérez, Felicia Zeller
Intèrprets:
Aina Quiñones / Aina Ros, Pol Nubiola, Pau Doz, Jofre Borràs, Miquel Malirach
Direcció Musical:
Joan Miquel Pérez
Coreografia:
Cristina Miralles
Vídeo:
Daniel Escalé
Vestuari:
Jordi Bulbena
Il·luminació:
Lluís Martí
So:
Joan gil
Caracterització:
Teresa Alonso
Dramatúrgia:
Ester Roma
Sinopsi:

El Patufet és el conte més popular entre els nens (i els pares...) de Catalunya. És un conte de superació, on la voluntat del menut venç tots els obstacles i res no l’atura.

 "Patufet El musical" és un espectacle familiar basat en el conte, embolicat en una banda sonora impressionant, i on es pot gaudir de projeccions audiovisuals en semi 3D que il·lustren els paisatges per on transcorren les aventures dels nostres petits amics: el Patufet, la delicada Marieta, la llesta Tecla (d'ordinador), i el rondinaire Click (de "Playmobil"). 
L'espectacle està concebut com qui posa un DVD i li dóna al "play": acció, música i cançons, audiovisuals, tot està pautat i coordinat a l'hora. 

Espectacle finalista al Premi de la Crítica espectacle familiar 2015


Crítica: Patufet, el musical

20/02/2016

Original, transgressor i molt divertit musical

per Ferran Baile

Original, transgressor i molt divertit musical molt lliurement inspirat en el conte del Patufet. Els brillants I exitosos autors d´Enganxats-Pegados (més de quatre-centes representacions arreu I seguint),  han  sabut mantenir aquesta frescor i aquest lleuger esperit trencador en el salt a l´espectacle familiar. Patufet, el musical és un magnífic espectacle que arriba a un ventall d´edats ampli. No solsamènt és capaç de captar els petits, si no també als adults pels qui hi han forces aclucades d´ull. A més en aquesta segona “rentrée” desprès del seu exit d´estrena al Coliseum, també al Teatre Victòria s´han disposat les butaques recordant l´informal espai dels cabarets o café-concerts.

Plantejat com una historia de camí iniciàtic, d´amistat i d´aventures, l´espectacle combina elements molt diversos del musical (músiques i coreografies de diferents estils). La projecció sobre una pantalla serveix com escenografia situant-nos en la petitó dels personatges : el protagonista petit com un cigró, una Marieta que serà el seu acompanyant i protector més fidel, una Tecla d´ordinador abandonada que lluita per evitar veure´s a un abocador i un Click desorientat que es va regenerant tot sol. El record dels personatges d ´El gran màgic d´Oz, són evidentment buscats.

Al contrapunt dos lladregots de guant blanc que els volen segrestar pensant que coneixen l´amagatall d´un tresor. Dos dolents que volen ser molt dolents, però de fet l´unic que són és molt maldestres. Recorden molt els creats i interpretats pels guionistes Piti Español i David Cirici a la sèrie Oliana Molls dels inicis de TV3.

Tot servit per un ben conjuntat elenc d´actors-cantants-ballarins ja força entrenats en el món del musical (Cop de Rock, Grease i d´altres). Pol Nubiola en fa una brillant creació de la Marieta, recordant al gran Joel Grey de Cabaret, Pau Doz aconsegueix un Click de moviments convincentment robòtics, Xènia Reguant es la Tecla i Jofre Borràs i Miquel Malarich són uns divertits dolents. La joveníssima actriu Aina Quiñones, que va debutar amb Patatu, és la deliciosa i brillant protagonista, en Patufet. Alterna amb una altre jove actriu, Aina Ros.

Els autors (text i música), tenen una llarga experiència teatral i especialmente dins del camp de la comèdia musical. Ferran González (nascut el 1980), combina la seva activitat com a actor, doblador i músic, ha composat tots els espectacles de la companyia La Trepa (Jove Teatre Regina), dels darrers deu anys i d´altres companyies com La Roda Teatre, conjuntament amb Joan Miguel Perez (compositor-músic i director musical, nascut el 1981), varen concebre, escriure i composar, Enganxats-Pegados (2010), ja mencionat, Merda d´artista (2014) i Cliks (2015). Alicia Serrat (nascuda el 1980) és el tercer vèrtex d´aquest talentós triangle creatiu. Per a conseguir els somnis l´ingredient indispensable és l´alegria.

 triangle creatiu. Va coincidir amb Ferran González a Snoopy, el musical (en Ferran feia el protagonista) i des de llavors han treballat conjuntament en moltes ocasions. Com a directora ha dirigit diversos espectacles de la companyia La Trepa, i ha estat assistent de direcció de directors com Ricard Reguant i Victor Conde, actriu, dramaturga i lletrista.

La posta en escena de Patufet, el musical, una producció Anexa (productora de teatre nascuda el 1978), compte a més amb la dirección d´art i vestuari de Jordi Bulbena (Comediants), entre d´altres destacats col.laboradors.

Ferran González i Joan Miquel Pérez, varen muntar la productora Kaktusmusic el 2010, www.kactusmusic.com

Text : ferranbaile@gmail.com


Trivial