Patufet, el musical

informació obraAutor:
Joan Miquel Pérez, Felicia Zeller
Intèrprets:
Aina Quiñones / Aina Ros, Pol Nubiola, Pau Doz, Jofre Borràs, Miquel Malirach
Direcció Musical:
Joan Miquel Pérez
Coreografia:
Cristina Miralles
Vídeo:
Daniel Escalé
Vestuari:
Jordi Bulbena
Il·luminació:
Lluís Martí
So:
Joan gil
Caracterització:
Teresa Alonso
Dramatúrgia:
Ester Roma
Sinopsi:

El Patufet és el conte més popular entre els nens (i els pares...) de Catalunya. És un conte de superació, on la voluntat del menut venç tots els obstacles i res no l’atura.

 "Patufet El musical" és un espectacle familiar basat en el conte, embolicat en una banda sonora impressionant, i on es pot gaudir de projeccions audiovisuals en semi 3D que il·lustren els paisatges per on transcorren les aventures dels nostres petits amics: el Patufet, la delicada Marieta, la llesta Tecla (d'ordinador), i el rondinaire Click (de "Playmobil"). 
L'espectacle està concebut com qui posa un DVD i li dóna al "play": acció, música i cançons, audiovisuals, tot està pautat i coordinat a l'hora. 

Espectacle finalista al Premi de la Crítica espectacle familiar 2015


Crítica: Patufet, el musical

09/11/2015

¿Patufet... o cabaret?

per Andreu Sotorra

¿Patufet... o cabaret? La llarga experiència del compositor i actor Ferran Gonzàlez i la col·laboració escènica d'Alícia Serrat en espectacles familiars de caire més convencional els ha portat a estripar les partitures —no pas les vestidures!— i a convertir un espectacle que, pel títol, pot semblar que sigui una adaptació típica d'un conte popular com és el del 'Patufet', dels Germans Grimm, i no pas un espectacle de música, coreografia, cant i mitjans audiovisuals aplicats a l'acció amb un resultat enriquidor i digne.

Però, a més, la companyia s'ha instal·lat en un espai com el Teatre Coliseum que està habilitat a hores d'ara com a platea amb tauletes de cafè-concert amb dret a consumició i que converteix aquest musical en una mena de petit cabaret per a espectadors primerencs, però amb nombroses picades d'ullet als adults que ja entenen, per la lletra menuda, la picaresca light que de tant en tant s'hi deixa anar.

Perquè el cabaret ho sigui del tot, un dels personatges, en Marieta —amb el nom ja està tot dit!— fa de mestre de cerimònies, només que, en comptes de ser al club berlinès, la Marieta és a l'hort on cada dia passa cantant el minúscul Patufet.

L'adaptació de Ferran Gonzàlez i Joan Miquel Pérez han creat uns personatges mínims al voltant del protagonista, en Patufet: l'esmentada Marieta, una reproducció espectacular d'un Click, una Tecla d'ordinador i un parell de pillastres de pel·lícula de guant blanc, el Dolent 1 i el Dolent 2.

Tots ells configuren una trama que té el repte de mostrar teatralment que en Patufet i els que l'envolten (Marieta, Tecla, Click) són tan remenuts com explica el conte universal. I l'efecte teatral ho aconsegueix amb la reproducció d'un entrepà embolicat en paper de plata —l'esmorzar del pare del Patufet— de mida gegant que, per relació de mides, converteix en petits els personatges. (...)

Trivial